donderdag 3 januari 2008

morgen de verjaardag van Agnes vieren in het Zeeuws museum

Het Zeeuws museum beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Te zien zijn de wereldberoemde serie 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode en streekdrachtenzalen en kabinetten met kunst uit Oost en West. Het museum biedt eigenzinnige videoguide tours aan over topstukken, maar ook over dieren en verlangen, en een mediatheek met collectieinformatie, films en spelletjes. Er is een eigen café met een terras op het prachtige Abdijplein en een exclusieve winkel.
Het Zeeuws Museum is na zeven jaar verbouwing en herinrichting op 5 juni 2007 volledig vernieuwd heropend. Het heropende museum geeft een nieuwe betekenis aan de term regionalisme. Het speelt met de Zeeuwse identiteit en geeft het de locale cultuur een mondiale uitstraling. Daarbij verkent het nieuwe instituut de grenzen van de museale traditie door de rijke collectie in een reeks onverwachte beeld- en gevoelskaders te presenteren. Het is daarmee niet langer primair een bewaarplaats van oude spullen, maar eerder een etalage, een filmhuis, een modeshow, en bovenal een reclamebureau voor de levende cultuur. Het nieuwe Zeeuws Museum is een cultuurproducent die de collecties gebruikt als grondstof voor het erfgoed van de toekomst.

Zeven / Kunst moet je voelen toont de wordingsgeschiedenis van het nieuwe museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de tentoonstellingen, debatten, modeshows, films en televisieprogramma’s waarin het nieuwe museum werd voorbereid. Ook toont Zeven de schetsen, modellen en foto’s van de verbouwing en de nieuwe inrichting.

http://www.zeeuwsmuseum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten