zaterdag 12 januari 2008

Welterusten.

Citaten die mij aanspreken van Rutger Kopland.

"Alleen in helder water zie je diepte."

"Als je niet elke dag met een stok in je ziel roert, vriest hij dicht."

"Er zijn geen absolute waarheden in dit leven. De waarheden liggen niet ergens klaar om gevonden te worden, men moet ze zelf maken."

"Weggaan kun je beschrijven als een soort van blijven. Niemand wacht want wat je bent er nog. Niemand neemt afscheid want je gaat niet weg."

"Maar je kunt niet altijd alles relatief zien, er zijn ook de grote, regelrechte gevoelens waar het om gaat."

Goed voor bij een dissertatie, alleen plagiaat.( remember van Dis en Diekstra)
Dus met bronvermelding: het zijn citaten van Rutger Kopland, toevallig wel mijn favoriete dichter.

Visum, Gerhard in Frankrijk en een hoop boeken.,

Vandaag over 2 weken zouden we nu volgens planning in Port Elizabeth moeten zijn.
Gerhard is de komende week in Voreppe, Lille en Lyon voor vergaderingen. Omdat hij toch nog in Europa is, kan hij er nog qua afstand makkelijk naar toe.
De ambassade heeft inmiddels beloofd rekening te houden met onze vertrekdatum van 25 januari. Dit na het weten van de importantie van het tig miljarden projekt in P.E.
Ik doe gewoon de dingen die moeten gebeuren. Maar door het verdwijnen van mijn normale bezigheden zo door de week, heb ik meer tijd "over".
Als een soort bezigheidstherapie maak ik, nou ja, doe ik mijn best om wat leuke afscheids albumpjes te maken voor mijn 2 beste vriendinnen en natuurlijk voor Jetske en Adriaan.
Verder elke dag naar de boekwinkel om een krant te kopen,(abonnement was afgelopen), plus heel wat boeken. Naar aanleiding van "van Dis in Afrika" is er veel meer aandacht voor de Afrikaanse schrijvers.
Inmiddels de ontbrekende Coetzee's, Breytenbach's, Andre Brink en Nelson Mandela's lange weg naar de vrijheid autobiografie aangeschaft.
Door de speciale actie Rainbow pockets ook nog het een en ander aangeschaft.

Zonnige, winterse dag op het strand.Mooie zonnige dag op het strand.
Mooi licht. Het lijnenspel van de paalhoofden en hun schaduwen. Een schuimbad van de harde wind die er de afgelopen dagen was.
Bloeiende paalhoofden netals zeeanemonen.