zondag 17 april 2011

Cadac of wel braai c.q. barbecue tijd is weer aangebroken.








Daslook.


Vandaag voor het eerst daslook gegegeten. Het groeit met name op kalkhoudende, humusrijke vochtige grond in de schaduw. Het wordt ook wel berelook genoemd afgeleid van de Latijnse naam Allium ursinum, ursus betekend beer. Bij het bestuderen op wikipedia blijkt dat het een beschermde plant in Nederland is, die met name bloeit in de Nedelandse duinen.
Vanmiddag heeft Gerhard daslook geplukt tijdens een wandeling. De smaak is mild bieslookachtig, heerlijk met een beetje vinaigrette als salade of gemengd door een andere salade.

Baudelaire is niet meer een ver van mijn bed show.

Tijdens mijn boek bespreking over het boek "Tikkop" van Adriaan van Dis, bleek dat Adriaan van Dis geen dag zonder "Baudelaire" kan. Natuurlijk is de naam "Baudelaire" mij bekend. Maar ik heb er nooit iets zelf over gelezen, laat staan dat er een boek van hem in mijn boekenkast staat. Maar sinds vandaag ben ik in het bezit van het meest bekende boek van hem " Les Fleurs du mal" en "Spleen de Paris" een uitgave 1947 voor de luttele som van 1 euro gekocht bij Emaüs ! ( soort kringloopwinkel )
Daarna nog een mooi jacht tafereel gekocht met paarden en veel honden. Kitsch volgens mijn man maar ik als honden en toch ook nog steeds paardenliefhebber vond dit de moeite waard om aan te schaffen. Daarna nog het prachtige " Grand memento encyclopedique Larousse" uitgave uit 1937 met veel chemie, botanica en o.a. zoölogie etc. aangeschaft.
Het boek "Holland" eergisteren gekocht, bleek achteraf op Internet voor meer dan 150 euro te worden aangeboden, heel verrassend toch!









toch zo'n kringloopwinkel !

http://nl.wikipedia.org/wiki/Machiel_Wilmink
HOLLAND / LA HOLLANDE - LA HOLLANDE: PAYSAGE - ARCHITECTURE - VIE POPULAIRE [Most photographs by HERWIG]
Amterdam : Munster's Uitg., 1924?. ca 200 sepia photogr. on plates, 31x24 cm, with text in Dutch, German, English, French and Spanish. HARDCOVER: (Original heavy cloth with pictorial front cover by Machiel Wilmink. Corners a it rubbed. VERY GOOD) ¶ Rare, specially in this condition. Zeldzaam, zeker in deze staat.
EUR 147.50 [Appr.: US$ 212.41 | £UK 130.25 | JP¥ 17678] Book number 8242