maandag 5 mei 2008

Kaapse otter en reuze nachtvlinder.


Regelmatig worden we hier verrast door de schoonheid van flora en fauna.

Vorige week zagen we voor het eerst een otter bij de rotsen in zee, die een vis aan het eten was.

Bij eb heb je veel poeltjes tussen de rotsen. Zo zag ik laatst zebravisjes!

En vond ik (weliswaar een dode) zeer grote nachtvlinder. Nog nooit zo'n grote vlinder gezien, ongeveer netzo groot als een vleermuis. Onder de indruk van de prachtig gekleurde vogels( suikerbekkies), zelfs bij ons in de tuin.

De prachtige bloemen, waarvan wij regelmatig de naam niet weten. Wij zijn al een tijdje op zoek naar een Afrikaanse flora, maar hebben in PE nog geen kunnen vinden.
Wij zijn hier echt nog niet uitgekeken. We moeten nog richting Knysna en het wijngebied bij Kaapstad. Wij hebben net zoals jullie regelmatig feestdagen, maar wij profiteren ook nog eens van de Joodse feestdagen.

Begin juni gaan we naar Botswana om de Okavanga delta te zien. Schijnt heel bijzonder te zijn!

Zoals het er nu naar uitziet vertrek ik pas over 3 maanden, ongeveer eind juli. De kinderen hebben tot eind juni nog school en daarna 2 weken vakantie. De honden hebben vorige week bloedtesten op rabies antilichamen gehad, voor de terugkeer naar Europa. Er van uitgaande dat deze goed zijn, moeten zij vanaf datum bloedafname nog 3 maanden in Zuid-Afrika blijven!! Goed, regelgeving die ik niet altijd begrijp, maar waar je je wel aan moet houden.