maandag 3 januari 2011

Gelukkig nieuwjaar !

De allerbeste wensen voor 2011 in goede gezondheid en geluk!

Na bijna 2 weken te hebben vertoefd in Nederland zijn we nog net in het oude jaar teruggekeerd in Sassenage.
Het was echt winter in Holland maar ook in Frankrijk. Tijdens onze heenreis vanaf Nancy en Metz ondervonden we de gevolgen van de winter. De weerberichten hadden regen afgegeven voor die dag in Noord Frankrijk, maar helaas kwam het als sneeuw naar beneden. Met als gevolg een grote ravage. Vliegvelden in Parijs gesloten, vrachtverkeer moest van de weg af. Uiteindelijk is het niet gelukt om in een dag naar Groningen te rijden. Gelukkig heeft Gerhard een zus in Nijmegen wonen waar we hebben kunnen overnachten.
Om onze op leeftijd zijnde ouders te ontlasten, hadden we gelukkig wederom een huis in Norg tot onze beschikking. Super aardig en fijn van vrienden van mijn schoonouders konden we weer terecht in hun mooie huis aan de rand van het bos met vrij uitzicht over weilanden. Nu geheel wit van de sneeuw, een waar wit sprookjesachtig winterlandschap.
Voor het eerst sinds jaren hebben we een witte Kerst gehad. Het was fijn om uitgebreid onze gezamenlijke ouders te bezoeken. Alle schoonzussen en broer eindelijk weer gezien. Jetske met een bliksembezoek in Utrecht bezocht. Jurren is bij haar gebleven om oud en nieuw te vieren en heeft het daar super naar zijn zin gehad !
Verder veel boeken aangeschaft, nog wat Deense Jackpot kleding aangeschaft voor mezelf, een degelijke lange paardrij regenjas c.q. honden uitlaat regenjas aangeschaft en genoten van het heerlijke Nederlandse eten.
Zoals Groningse droge worst, Knol´s koek, boerenkool, hachee, rollade, zoute haring, poffertjes, kruidnagelkaas, kibbeling, kilo's drop en voor Noor schuddebuikjes.
Als je niet meer in Nederland woont ga je nu eenmaal snel bepaalde Nederlandse specialiteiten romantiseren. Natuurlijk diverse Hema´s aangedaan, want die mis ik in Frankrijk. Hoewel er sinds kort een Hema is in Parijs maar helaas nog niet in Grenoble.
De terugreis verliep vlekkeloos in 12 uur ondanks waarschuwingen van ijzel op de Nederlandse wegen. Plaatselijk weer voorspellen blijft blijkbaar nog steeds moeilijk. Voorspelde regen kwam als sneeuw, ijzel was gewoon druilige motregen zonder gladheid uiteindelijk........