zondag 3 oktober 2010

Dit vinden de Fransen blijkbaar leuk ! Ik ????Steve Jobs, medeoprichter en huidig topman bij Apple, tussendoor even bij Pixar en uiteindelijk weer terug bij Apple. Hij presenteert altijd in het zelfde tenue de nieuwe "goodies" van Apple. Jobs wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie.
Hoewel hij een symbolisch salaris van $1 per jaar verdient, is hij met aandeleninkomsten van $646,6 miljoen de bestbetaalde directeur in de VS.
Wij zijn "apple" fan net zoals mijn lieve vader van 82 !

Het is buiten warmer dan binnen. " Temps chaud et même étouffant !"Wat is steil voor een " echte " bergbeklimmer ?

Koeien goed voor " Bleu de Sassenage " kaas !

Hier vlakbij staat een skischans een souvenir van de Olympische winterspelen van 1968.

De honden houden van bos en avontuur.

Een gentiaan !

Het was vandaag stormachtig maar bijna vreemd warm met temperaturen boven de 25 graden.
De zogeheten "sirocco" foehn ging goed te keer.
Vandaag hebben we gewandeld in de Vercors op 15 minuten rijafstand van Sassenage waar we wonen. Gerhard had volgens zijn zeggen iets niet te steils uitgezocht. Niet te steil is een ruim begrip voor Gerhard in de bergen. Als ex bergbeklimmer is hij nog altijd uit op avontuurlijke routes. Toch maar even een speciaal bijzonder pad inslaan, zo ook vandaag. De honden waren op een gegeven moment niet meer in staat om naar boven te klimmen zonder hulp van ons. Daarna dreigde Heiko bijna twee keer in een diepe kloof terecht te komen. Ik schreeuw dan als een gek van "nee Heiko hier"!! Ik schreeuw veels te hard volgens Gerhard ! Ik zie waarschijnlijk te snel veel gevaren en hij blijkbaar een stuk minder ! Soms spannend die wandelingen, die altijd weer veel langer uitvallen dan voorzien. Maar toch ondanks alles was de wandeling van vandaag betoverend mooi. Op 1000 meter is nog weinig te merken van de herfst. Bloemen staan nog te bloeien en de bomen zijn nog niet in herfstkleuren.