woensdag 9 juli 2008

Onze laatste reis in Zuid-Afrika.


Wat is Zuid-Afrika toch een mooi land, we hebben heel erg genoten van onze reis naar Mpumalanga met zijn Kruger, Drakensbergen en van Limpopo. Heerlijk weer overdag met temperaturen van 25 tot boven de 30 graden en werkelijk steenkoude nachten , heerlijk om lekker onder de wol te kruipen met kruik of electrische deken of openhaard in slaapkamer.
Onze eerste lodge was super de luxe in Waterval-Onder, zo'n 2,5 uur vanaf Jo'burg, midden in de bergen, naast rivier. Gerhard vliegvissen 's middags, 's avonds met Jeep naar boven gereden naar kampvuur met mooie zonsondergang, 's avonds diner in een sfeervolle lodge met knus haardvuur. Ons huis was super, openhaard in beide slaapkamers, waarvan bij de kinderen de openhaard doorliep naar de badkamer ( 2 zijdig). Heerlijk ontbijt nadat Gerhard tijdens zonsopgang zijn vliegjes om vissen mee te vangen al te water had gelaten.
De volgende dag naar Nelspruit om de botanische tuin te bezoeken. Veel bijzondere bomen, planten, rivier met waterval, vlinders en salamanders gezien.