zaterdag 12 november 2011

Wijnsalon met delicatessen in ons dorp.


Van onze wijnboer in Sassenage "La Cave Suzienne" hadden we een uitnodiging gekregen voor de jaarlijkse wijnsalon om wijn te proeven. Hierbij een indruk van een gedeelte van de 45 deelnemers met hun wijnen en delicatessen. Wat een smulpapen die Fransen :-) !!


Gerhard kan er niet genoeg van krijgen, proeven en inslaan die heerlijke wijnen.

Belle Claude met ravioli de Royans en Saint-Marcellin en Saint-Félicien geitekaasjes uit de Dauphiné.

Brioche de Saint- Genix met pralines concassées ( luchtig zoetig brood met fijngehakte gekleurde, geparfumeerde, met suikeromhulde amandelen).

Een paar flesjes Côtes du Rhône Cornas aangeschaft bij cave de Tain. http://www.cavedetain.com/vin/cornas-terroir.cfm

Ganzenlever, eend en truffels uit de Perigord van Valette. Niks gekocht, wel geproefd.
www. valette.com
De Franse supermarkten liggen trouwens al weer vol met ganzenlever met oog op de feestdagen.

Wat flesjes Beaujolais gekocht zoals een Moulin a Vent, Fleuri en een Pouilly Fuissé Vieilles Vignes domaine Vessigaud 2008. De eigenaar van domaine Vessigaud staat op de foto. www.domainevessigaud.com

Wat Bourgogne wijnen geproefd, weer uitgespuugd ! en aangeschaft zoals een Givry domaine Choffet valdenaire 2008, de eigenaar staat op de foto. Hij vertelde ons dat hij van origine uit de Vogezen kwam en dat hij daarna skileraar werd in Chamrousse, waar hij zijn huidige vrouw ontmoette, haar vader was wijnboer met alleen 3 dochters. Hij is vervolgens gaan werken als wijnboer. http://www.vosselections.com/Domains/1039.html) Verder o.a. wat Chassagne Montrachet, Aloxe Corton, Volnay en o zo lekkere Mersault gekocht.

Heerlijke notenwijntjes aangeschaft, Delice de Chatons de Noyers, Delice de noix verte van Jean Marc Matraire uit Saint Marcellin.

Biologische slakken van Mémé Tine uit Sassenage gegeten vanavond thuis.
Vanaf april tot september kan je bij haar een kijkje nemen in haar slakkenkwekerij in ons dorp.
L'escargot de Mémé Tine https://ssl.phpnet.org/lcb38/index.php?...3...meme-tine...