zaterdag 26 september 2009

Een dagje " parapente " voor Gerhard!
Gerhard was vandaag pogingen aan het doen om aan een parachute hoog in de lucht de Alpen te verkennen vanuit de lucht.
Een door zijn werk georganiseerde dag " parapente " voor liefhebbers! In de Chartreuse aanvankelijk maar door mist zijn ze uitgeweken richting Aix les Bains aan de rand van de Bauges iets noordelijker waar het weer, zicht beter was.
Al in al vroegte was Gerhard vanmorgen vertrokken, om de eerste beginselen van het parapenteren onder de knie te krijgen met veel grondoefeningen. Hard lopen en "batman" , armen naar achteren en vliegen maar, op een aflopend niet zo' n steil alpen-weitje, toch even de lucht in voor korte duur!
Na veel oefenen en nu al spierpijn in de benen, mocht hij aan het einde van de dag met een instructeur samen echt parapenteren vanaf een steile afgrond. Met de instructie zo lang mogelijk te blijven rennen en pas gaan zitten als de instructeur dit zegt.
Het was waanzinnig mooi, het weidse uitzicht over de bergen en meren vanaf hoogte, weinig geluid, relatief stil, wind door je haren...............en genieten volgens Gerhard! Een veilige landing, waarvan de benen van hem al een hele tijd aan het lopen waren in de lucht, hoogte is moeilijk in te schatten, uiteindelijk goed geland zonder beenbreuken. Weer een bijzondere ervaring rijker ! Je bent nooit te oud om te leren. Vanaf 10 oktober gaat Gerhard in het zadel te paard samen met mij !

http://nl.wikipedia.org/wiki/Parapente