maandag 14 maart 2011

Ramptoerisme, eh ja ?!Zaterdag middag was ik in mijn werkkamer en plotseling hoorde ik een harde klap !
Meteen naar buiten gekeken en ja hoor een oude man (linker auto) reed in op tegemoetkomend verkeer ?? Uit de donkere rechter auto kwam vervolgens een familie "nombreuse" bestaande uit 7 mensen en een baby ! De betrokken mensen begonnen meteen als gekken te bellen, met de nodige heftige gebaren en woorden. Oude man wandelde verdwaasd weg maar kwam na 10 minuten toch nog terug. Inmiddels waren er twee politie auto's gearriveerd die met de betrokkenen en getuigen formulieren invulden, foto's maakten en het verkeer gingen regelen. Na een kwartier arriveerde er een sleepauto. Voor die tijd was de oude man al opgehaald en dus weggegaan. De grote familie vertrok heel armoedig bepakt en bezakt te voet met o.a. autostoeltje en baby in buggy pas op het moment dat de total losse auto's werden afgevoerd.
De weliswaar aangeveegde rotzooi in de goot die erbij het ongeluk op de weg was terechtgekomen ligt er nu nog ! ( sorry maar p.s sinds maandagmiddag is de troep toch verwijderd, maar mijn stoep voorals nog niet !) Het is het hier bepaald niet schoon en netjes op de stoepen. Zo raap of veeg ik gemiddeld 20 sigaretten peuken per week op die door mijn hek in mijn tuin zijn binnen gewaaid !!!
Het Franse proto type mens wordt steeds vaker bevestigd door mij; rokent in de auto of op straat, zelfs moeders achter kinderwagens en die vervolgens hun peuken op de straat gooien of anders wel met telefoon aan het oor auto rijdt. Hands free bellen, hoe zo, bestaat dat hier ?