dinsdag 18 december 2007

Leuke foto's van Noor haar groep 8a bekeken op de site:
http://communities.zeelandnet.nl/data/acaciahof/index.php?page=1
Noor bij lief en leed en het groot archipel dictee 2007. Zij won in haar klas het spellingsdictee. Woensdag 12 december mocht zij meedoen aan het Groot Archipel Dictee in de bibliotheek. Geen prijs voor haar persoonlijk ,wel voor haar School!
Lief en leed.


Noor vertrekt naar Zuid-Afrika.
Noor zal binnenkort vertrekken naar Zuid- Afrika. Haar vader heeft een nieuwe baan aangenomen. We wensen haar veel succes en plezier.

O.K. mail ontvangen met aanvraagformulier voor Import permit. Estelle van animal travel uit Kaapstad heeft dit geregeld en 110 rand betaald. Ik vervolgens het aanvraagformulier ingevuld. Dat ging niet vlekkeloos. Het verzenden lukte niet!! Zelfs Adriaan kreeg het niet meteen voor elkaar! Na wat puzzelen lukte het dan toch nog. Hoezo roodhoofd!! , Stresssssssssssssssssss.

De hondjes zullen met een koeriersdienst worden opgehaald de 8 ste januari. Slapen op Schiphol in het dierenhotel. De 9 de per vliegtuig naar Kaapstad. Weer een overnachting en de 10 de naar Port Elizabeth. Waar ze zullen worden gebracht naar 159 Church road. Oef, wat zullen ze blij zijn als ze ons weer zien.

Omdat wij de eerste weken zonder onze spullen zitten doordat ze dobberen in een container op zee, gaan we tijdelijk in een gemeubileerd huis. Een mooie witte Kaapse villa, vlakbij school en ons toekomstige huis.


Voor de honden moet er een import permit worden aangevraagd. Echter wie zal dat gaan doen?
Verhuisbedrijf Nl, Fr, Zoologistics Schiphol, of animal travel service in Cape town , wij? Verwarring alom. Er moet eerst 110 rand worden betaald om een aanvraag te doen voor een Import Permit in Pretoria.
Dan ontvang je de permit samen met een health certificate. Deze health certificate moet max. 10 dagen voor vertrek door een dierenarts getekend worden, tenminste als de honden gezond zijn.Vervolgens moet dit worden gelegaliseerd in Zwijndrecht. Natuurlijk moeten de honden zijn ingeënt voor rabies. Bloedproeven zijn gelukkig niet nodig.