woensdag 11 november 2009

Zuid Afrika en Julius Malema.Sinds Malema vorig jaar tot jeugdleider van het ANC werd gekozen, haalt hij wekelijks de kranten. Hij zei bereid te zijn “de wapens op te pakken en te doden voor Zuma”, meende dat de vrouw die de ANC-leider van verkrachting beschuldigde een “fijne tijd” had gehad, beschimpte het “nepaccent” van de onderwijsminister en noemde alle oppositiepartijen “contrarevolutionairen”. De corruptiezaak tegen Zuma is in zijn ogen irrelevant: “Als Zuma corrupt is, willen we hem met al zijn corruptie. We willen hem met al zijn zwakheden.
Malema staat niet bekend om z’n snuggere opmerkingen. Hij voorspelde serieus dat de ANC 'geen tweederde, maar wel een driederde meerderheid' zou krijgen. Inderdaad, zoals The Star vorig jaar al onthulde: Juliusje kon ook op school niet te best meekomen. Berucht is zijn 2 voor houtbewerking, wat inspireerde tot Julius-T-shirts: "100 % for Zuma – 20 % for woodwork".
Nando’s Chicken heeft op ’s mans vermogens ingespeeld met een commercial rond de verkiezingen: 'it’s time for change'. Nou betekent change in het Engels ook: wisselgeld. En we leren van de buikspreekpop Julius dat als je bij Nando’s een snack koopt van 33,95 rand en je betaalt met 100 rand, dat je dan zelfs meer geld terugkrijgt dan dat de maaltijd initieel heeft gekost

Mijn Nederlandse boekenclubje.


Maandag-avond had ik voor de tweede keer een bijeenkomst van mijn Nederlandse boekenclubje. Nu was ik aan de beurt om bij mij thuis het clubje te ontvangen. De meesten leden zijn al heel erg lang woonachtig in Frankrijk, 20 jaar of langer. Zijn ook niet helemaal volledig op de hoogte van het huidige leven in Nederland, met onder andere de veranderingen in de taal en bekende televisie programma' s zoals Jiskefet. Dit laatste kwam ter sprake omdat wij het boek van Herman Koch " het diner " aan het behandelen waren. Een psychologische roman over het morele dilemma waarin ouders komen te verkeren, wanneer hun kinderen iets ernstigs hebben gedaan.

11 november is een vrije dag voor ons.Op 11 november wordt in Frankrijk de wapenstilstand na de Eerste Wereldoorlog herdacht. Dit betekend voor ons een nationale vrije dag, dus geen school voor de kinderen en een vrije dag voor Gerhard.
Regelmatig heeft Gerhard telefonische vergaderingen, zo ook gisteren met Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Door de grote tijdsverschillen komt het voor dat hij al om 7 uur ' s ochtends of ' s avonds nog telefonisch aan het vergaderen is.
Vandaag was het eindelijk weer eens mooi weer, de afgelopen 10 dagen waren nat, grijs en koud. De sneeuw grens ligt nu ook al op zo' n 800 meter, zo' n 600 meter boven ons huis.
De honden hebben vandaag voor het eerst weer lekker in de sneeuw gerold.

Mijn schilderijen, poterie- en andere fröbel uitspattingen van het laatste jaar.