donderdag 23 juli 2009

Vancouver

Vancouver island, Ucuelet: Mooi plekje op camping met uitzicht op jachthaven.
Pacific trail gelopen, door bos en langs strandjes. Weinig bijzondere schelpen meest reuze mosselen. Zeer grote zeesterren in oranje en bruine kleuren en blauwgrijze zeeanemonen in zeestroompjes tussen de rotsen.
Het locale aquarium bezocht met alleen vissen, krabben, zeekomkommers, zeesteren van de plaats zelf.
Gisteren eerst een "seafari"gedaan met Zodiac boot in Helly Hanssen dikke overalls met ingebouwd reddingsvest. Eerst op zoek naar walvissen, die zagen we al vrij snel water blazen en af en toe kwam er een staart en rugvin boven.
Daarna naar een eiland vol zeeleeuwen. Hele dikke mannelijke exemplaren. Heel veel jongen in het water die heel nieuwsgierig naar onze boot toekwamen en ons volgden zo dicht bij de boot dat je oogcontact met ze had, koddige beestjes.
Daarna een paar zeehondjes gezien, Canadese "oystercatchers", aalscholvers en zeearenden, deze zijn hier in grote getale aanwezig. Straal verwend en lui wachten ze bij de ingang van de haven op hun visje van toeristen of vissers die ze uit de boom willen lokken met een indrukwekkende vluchtduik. 'S middags met een boot weer de Stille Oceaan op. Nou zo stil is die oceaan niet, enorme deining en golven, met bootje dobber je over de golven. Dat we niet zeeziek zijn geworden was een wonder zei onze kapitein. De boot ging met grote snelheid door de woelige zee. Nadat de lijnen waren uitgegooid meteen al raak met enorme zalm. Er volgend nog veel meer. De kleine exemplaren teruggegooid. Uiteindelijke een Shanook door Gerhard, Pink door Noor en nog een Coho zalm door Jurren gevangen en gehouden, zo'n 15 kilo vis !!!
Deze werd gefileerd voor ons en hebben we meegenomen naar de camper waar gelukkig een vriezer inzit. De pinkzalm die Noor had gevangen met veel smaak opgegeten. Voorlopig staat er zalm op ons menu!
Daarna naar Malahat vlakbij Victoria gereden via een tussen stop in Chemainus en Duncan. In Chemainus veel grote muurschilderingen van Indianen en vervlogen tijden. Duncan viel tegen, alleen op elke hoek van de straat totumpalen en verder verlopen hippe cowboys met grijze haren. Victoria is een mooie stad maar meer ook niet. Wij zijn verwend in Europa met onze cultuur! Nu zijn we in Vancouver op een mooie stadscamping met wifi, dus vandaar weer eens een berichtje van ons uit Canada.
Vancouver hebben we vandaag bezocht per skytrain, zo kun je goed en snel naar het centrum reizen. Een Amerikaans aandoende stad met wolkenkrabbers en ondergrondse winkelcentra en heel veel Aziatische mensen! Het aquarium bezocht met als bijzonderheid Beluga walvissen met jongen. Morgen gaan we richting Okanangan vallei weer 370 km rijden!
Het zijn hele afstanden die we hier afleggen, maar gelukkig is er onderweg veel te zien en stoppen we met grote regelmaat.