woensdag 9 mei 2012

Wreed nakomertje van afgelopen weekend.


Een prachtige Zeeuwse kreeft gekocht bij de mossel en vishandel Habraken in Stellendam in piepschuimen doos met zeewier meegenomen naar huis. Na een nachtje in de koelkast stond de kreeft op ons menu, nadat Gerhard eerst een courtbouillon had gemaakt. Daarna was het niet leuk meer, de kreeft in de hete bouillon dus. De kreeft verkleurde van donker blauw zwart in oranje, de rest van de details.....
Ik eet toch liever een Zeeuwse kreeft in een restaurant ( zonder elastiekjes om zijn scharen) om deze moordpartij niet te moeten aanzien.
 Natuurlijk was de kreeft heerlijk en maakte Noor er een grapje mee.
 Daarna Hollandse aardbeien die minstens zo lekker zijn als de Franse "  Ciflorette en Gariguette"
 Bij de kreeft asperges in room gekookt met citroenrasp.  ( sorry de volgorde klopt niet, er is weer teveel verandert op blogger )
 De eerste rabarber voor bij het dessert.
 Tezamen met custard pudding jammie !