zondag 10 juni 2012

Mon livre à recettes.....

Tussen de bedrijven door wat achtergronden gemaakt op canvas, als kaft bedoelt. Dinsdag een prachtig concert gehad in de Doelen in Rotterdam van Sir Simon Rattle en het orkest the age of enlightenment. Gister Gerhard afgezet bij Schiphol en vervolgens doorgereden naar mijn ouders in Groningen. S' avonds bij mijn dochters in Utrecht langs geweest, vanochtend weer thuis en genoten van het feit dat het eindelijk weer eens zonnig was, goed voor een lange strandwandeling.

Natuurlijk ontbreekt de heerlijke Zuid-Afrikaans Bobotie niet.

Het betreft eenvoudige en bruikbare recepten, geen haute cuisine.


De lievelings- cake, taart van mijn zoon.

Een recept van vroeger.

Afdruk van zelfgemaakte stempel.
Een manier om kinderen spinazie te leren eten!


Voor muziekliefhebbers :
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D75kMMjhKV0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vlierbloesem siroop.

Prachtige heerlijk ruikende vlierbloesem geplukt in de duinen van Rockanje. Vervolgens er siroop van gemaakt, heerlijk fris en dorstlessend.Bereidingswijze

Ingrediënten; 1,5 liter water, 25 vlierbloesemschermen, 3 bio citroenen, 1 kilo suiker, 100 gr citroenzuur.
 Pluk 25 mooie vlierbloesemschermen. Indien er beestjes opzitten, pluk deze er dan af, maar spoel de schermen zeker niet met water, dan verlies je het aromatische stuifmeel! Pluk dus ook geen bloesems als het regent. Let erop dat de bloesems nog mooi bloeien en al open staan. Eind mei is de beste periode hiervoor.

Leg de schermen in een pan, doe er de in schijfjes gesneden citroenen bij en water en zet een deksel op de pan.  Dit mengsel laat je 36 uur trekken op een koele plek. Roer af en toe eens.
Giet dit mengsel na 36 uur trekken door een neteldoek (heb je dit niet, gebruik dan een heel propere zakdoek of dunne keukenhanddoek) en laat uitlekken. Knijp het resterende vocht uit de doek. Voeg citroenzuur en suiker toe en breng het aan de kook en laat afkoelen. Citroenzuur is een bewaarmiddel en is bij de apotheek verkrijgbaar.

De siroop is nu klaar om in flessen te doen. Je kan deze drinken met water of er een sorbet van maken, maar nog beter is om er een heerlijk zomerse cocktail mee te brouwen, de ideale aperitief voor je veggie-bbq!

1/3 vlierbloesemsiroop
1/3 gin
1/3 spuitwater
ijsblokje
Serveren in een champagneglas.

Dans mon jardin.

Prachtige bloemen waar ik de naam niet van weet.
 De heerlijk geurende Lavendel.

Een salie achtige plant denk ik ?

Vele Madeliefjes in het gras.

 Peren in wording.

Appels in wording. Dat wordt in het najaar veel appelmoes, appeltaart en appelsap maken.

Druiven die naar de hemel groeien.

Een geranium achtige.

Hortensia' s.
Klim hortensia.

Iris.

Vrouwenmantel met magische waterdruppels.