donderdag 5 augustus 2010

Ik experimenteer met "mixed media".


>
Wanneer ik een zonnebloem wil weergeven, dan doe ik dat op mijn eigen manier. Voor een perfecte reële weergave kan je het beste een foto maken. Dat doe ik ook graag fotograferen, het leukst voor mij zijn de macro's, de (groot) uitvergrote details, het bijna abstraheren. Als ik schilder,teken,keramiek maak of beeldhouw, geef ik het weer op mijn eigen manier, hoe ik het zelf wil zien en mooi vind. Abstract of niet, nog wel vaak enigszins herkenbaar en vaak organisch qua vorm.

Mooie oude verweerde gieters. Nadat in een Frans tijdschrift had gelezen dat ze vroeger "chante pleure" in plaats van nu "arrosoir" werden genoemd vond ik "chante pleure" een poëtische naam, die goed zijn rol; al gietend druppels water huilt en zingt naar de de bloemen; groeien jullie !

"Geuren", ik houd vooral van bloemige geuren, geniet van mijn geurende rozen, lavendel, rozemarijn en onder meer lathyrus en andere vlinderachtigen planten.
Al mijn zelf uitgekozen rozen werden uitgezocht eerst geur daarna op kleur en vorm.

Mijn zonnebloemen na mijn foto zonnebloemen reportage. Tournesol in het Frans; een bloem die draait op de bodem..... naar de zon !

Veel nieuwe en spannende "media" ontdekt en gebruikt waarvan ik alle effecten nog niet helemaal ken. Ik moet dus nog veel ontdekken en experimenteren.
Dankzij mijn vriendin in Sassenage, waar ik samen met haar en onze echtgenoten de prachtigste en gezelligste paardrijritten heb gemaakt. Zij heeft mij zeer geïnspireerd met haar bijzonder mooie "mixed media" creaties en nieuwe spannende "media" c.q.ingrediënten !