maandag 2 juni 2008

Programma Okavango

Vrijdagochtend nemen we het vliegtuig om 6 uur om naar Johannesburg te vliegen.
Vervolgens vliegen we naar Maun in Botswana, daarna vliegen we door naar de Xakanaka airstrip waar we door een ranger naar het Okuticamp worden gebracht. Daar zullen we twee nachten verblijven. Vervolgens vliegen we naar het Kanana kamp waar we ook twee nachten zullen verblijven. We hebben bijna een dagvullend programma met gamedrives per jeep, boot en te voet dit alles onder leiding van een ranger. Elke ochtend om 6.30 uit de veren, pff dan heb je tenminste wat aan je dag volgens een gevleugeld woord van Gerhard. Het lijkt me allemaal reuze spannend!
Dinsdag avond laat zijn we weer terug. Dankzij Shuvuot hebben de kinderen maandag en dinsdag vrij, vrijdag spijbelen we officieel!

Voorbereidingen Botswana Okavango delta.


Omdat Botswana een malariagebied is, zijn Gerhard en de kinderen inmiddels begonnen met anti malaria tabletten 1 x maal per week 1 tablet, 6 weken lang. Ik heb een ander soort en hoef pas 2 dagen voor vertrek te beginnen met een dagelijkse dosis.
Ook hebben ze ons gecamoufleerde kleding met lange mouwen, lange broeken, lange sokken geadviseerd, met name voor de avonden. En niet te vergeten de DEET crèmes en sprays. We staan stijf van het gif straks. De overnachtingsplaatsen zijn "insect-proofed". Ik zou er niet aan moeten denken om in een malariagebied te wonen en je elke dag te moeten wapenen met een hoop gif.