vrijdag 4 december 2009

Dagje vissen voor Gerhard en een verse forel op het menu.
Vandaag had Gerhard een vrije dag opgenomen om te gaan vliegvissen met zijn Franse vriend Jerome in een meertje vlakbij de de Maurienne " le réservoir de Barouchat " een " coins de paradis pour pêche à la mouche".
Hij kwam thuis met een giga regenboogforel die we vervolgens, nadat Gerhard hem had schoon gemaakt, in aluminium folie in de oven te garen hebben gelegd. Verser kan niet, het was heerlijk deze forel !
Morgenochtend weer te paard, ' s avonds Sinterklaas vieren thuis. Mijn surprise en gedicht zijn net af.
Zondag Sinterklaas, alias Gerhard voor de Nederlandse club voor 40 Nederlandse kinderen in de regio Alpes.

Jurren zijn 16 de verjaardagJurren werd afgelopen zondag alweer 16 jaar. Een grote jongen, groter dan ik maar hij heeft Gerhard nog niet ingehaald met zijn 1 meter 96. Appeltaart en nog eens appeltaart met speciale Franse kaarsjes, zijn favoriete taart. Wat computerspelletjes, ach ja, en een nieuwe telefoon voorzien van alle nieuwe technische snufjes was zijn cadeau. Een verjaarsdag diner, een makkie voor mij, met als voorgerecht eendenmaagjes en gerookte eendenborst op een salade met een honing balsamicum mosterd dressing. Als hoofdgerecht " dikke entrecotes" met frites en Amora mayonaise en sla, na natuurlijk warme appeltaart.
Nog anderhalf jaar is hij bij ons thuis. Wel jong om als 17 jarige al het huis uit te gaan. On verra. Zal wel " Delft" worden net zoals Gerhard. Zal hem dan erg missen mijn gezellige knul.