zondag 12 september 2010

Mijn nieuwe aanwinst.Heel veel bijzondere mooie keramiek en poterie gezien in Lyon.

Echter bij Wied en Diederik Heyning, heel toevallig uit Nederland, een vaas gezien die ik absoluut niet zou kunnen namaken, die ik heel erg mooi en spannend vind. Ik was verkocht en zij verkochten ! Flinterdun, bijna transparant en als stof aanvoelend, in een hele mooie vorm en kleur.

Sinds 2005 gebruiken Wied en Diederik speciale "porcelein" klei uit Nieuw Zeeland, ultra wit en bijna doorschijnend. Hij maakt de vormen van met behulp van linnendoek, niet te nat (geen vorm te verkrijgen) en te droog (anders scheurt het), heel delicaat. Wied decoreert, kleed het aan met de door Diederik zelfgemaakte schellak en of emailles.

De bijgeleverde folder bevatte onder andere deze tekst in het Engels:

"This porcelain has been made to please the senses.
Fired at 1260 C with or without glazing, it is waterproof and stand a good deal including dishwashers.
Each object has is own shape and character. Its soul will be polished over time if used with pleasure"

Okee, het is me duidelijk geworden "functional ceramics" met een boodschap!
www.heyningwd.com

Les Tupiniers du vieux Lyon; La vie en rose.Afgelopen zaterdag met mijn "handen in de klei" clubje op stap geweest naar een gerenommeerde en grote Internationale keramiek en poterie markt in het centrum van het oude Lyon.
Heel veel mooie keramiek gezien waar mijn voorkeur naar uitgaat. Poterie is leuk maar heeft wel enigszins een potjes en kommetjes imago voor mij. Zeker, er zijn bijzonder mooie en knap gemaakte dingen bij, die ik absoluut niet zou kunnen fabriceren.
Het was een lange dag, vroeg op pad met de auto naar Lyon. Op de place St. Jean waren in totaal 140 deelnemers, zeer veel te zien dus veel indrukken, al met al zeer inspirerend.
Een Frans uitstapje en een restaurant bezoek zijn onafscheidelijk. Lekker en gezellig gegeten met elkaar. Na de lunch weer uitgerust en klaar voor de rest met nog minstens 70 stands te bezoeken.
Ook de omgeving het oude centrum van Lyon trok mijn aandacht, bijzonder mooi. Daarvoor moet ik nog maar weer eens terug met mijn familieleden. Zo kan Noor haar fameuze voor het eerst gegeten bonbon van Bernachon met bladgoud op 2 jarige leeftijd weer eens proeven als chocolade addict.

Voor foto's zie onderstaannde link:
http://picasaweb.google.com/103490411939108414673/LesTupiniersDuVieuxLyonLaVieEnRose#

Regelmaat terug, kinderen weer naar school..........


Een geweldige verscheidenheid aan perzikken en nectarines in Frankrijk.
Gele, platte, witte en bloed perzikken en nectarines, heerlijk !

Sinds vorige week donderdag zijn de kinderen weer naar school. Meteen hadden beiden twee vreselijke lange dagen met pas om 18.30 uur thuis. Van het rooster en de school deugt volgens mijn puberende kinderen niks. Tja, wat wil je na bijna 3 maanden vakantie gehad, dan valt het vies tegen om weer te beginnen, weer regelmaat voor ze en in het gareel.
Ik ben blij dat ik weer meer tijd heb voor mezelf. Voor mijn vele hobbies en ook voor de uitjes van de honden die nu dagelijks bijna 2 uur duren. Het weer is super, niet meer zo warm, dus nu lange fietstochten met de honden langs rivieren, landerijen en bossen. Bramen, vlierbessen, vijgen, appels, pompoenen en kweeperen in overvloed. Elk jaargetijde heeft zijn verscheidenheid en charmes.