maandag 12 oktober 2009

Une bursite of te wel een slijmbeursontsteking...


Sinds vorige week had ik al wat last van mijn schouder. Met wat pijnstillers en ontstekingsremmers ging het redelijk. Tot vrijdagavond en nacht, toen verging ik plotseling van de pijn en hielpen de pijnstillers niet meer. Ik heb geen oog dicht gedaan die nacht. Gelukkig werken de huisartsen hier ook op zaterdag ochtend. Nadat ik had gebeld kon ik meteen terecht. Kreeg een injectie met verdovings vloeistof en een ontstekingsremmend middel rechtstreeks in mijn schouder gespoten. Verder pijnstillende tabletten die onder de opiumwet vallen en ontstekingsremmers. Als ik op tijd mijn medicijnen neem en mijn schouder niet gebruik heb ik niet of nauwelijks pijn meer. Gelukkig was het weekend en heeft Gerhard de meeste taken zoals honden uitlaten, was ophangen en eten koken overgenomen. Nu doe ik het rustig aan, doe alleen de hoognodige lichamelijke activiteiten en type met 1 vinger op mijn computer. Heb vesten en blouses aan met knopen aan de voorkant, waardoor ik mijn armen niet omhoog hoef te doen. Auto rijden mag ik niet vanwege mijn medicijnen, maar dat ging vorige week ook al knap beroerd vooral als er veel gestuurd moest worden en ik de richtingsaanwijzer moest gebruiken. Hopelijk gaat het snel over, want mijn handen jeuken om weer wat te kunnen doen!

Teleurstellend Zuid-Afrika.


Regelmatig heb ik contact met kennissen en vrienden in Zuid-Afrika. Meestal krijg ik leuke en goede berichten te horen en wakkert mijn heimwee naar Zuid-Afrika een beetje aan.
Echter vorige week donderdag kreeg ik twee akelige berichten. Via een kennis (Henriette-there is sad news of Gina) die een overlijdens advertentie zag van Gina, een vrouw die samen met haar man Neil ons veel heeft verteld over het leven in Port Elizabeth, ons 2 maal zeer gastvrij heeft ontvangen en die direct na onze aankomst op de stoep stond met een fles champagne en bloemen.
Vervolgens in de avond een bericht dat de zwager van mijn vriendin was vermoord op zijn boerderij vlakbij Uytenhage!
Naast het intense verdriet van de familie, ook enorme woede en teleurstelling over de mentaliteit en criminaliteit in Zuid-Afrika !

hello i find myself on my own with a terrible tragedy that happened tonight as we speak to my sister's partner in life....murdered in uitenhage on his farm; .... (ik noem geen persoonlijke namen) went with her, as she was staying in PE at her home tonight and he was staying on the farm alone....you are the only one i can vent this bad news to....sorry.

Nous sommes bouleverses!!, l'Afrique du Sud est un paradis, sauf son insécurité qui est un enfer !!! Difficult to process, emotions of sorrow, of anger and questions . Wij zijn sprakeloos !

Notenkrakers.
Afgelopen week was het tot en met woensdag nog zeer warm met 27 graden. Vanaf donderdag is het wisselvallig, herfstachtig en 10 graden kouder geworden. De oever van de rivier ligt bezaaid met walnoten en daar zijn mijn honden gek op. Ze eten ze in het geheel op, ik heb dus twee notenkrakende hondjes. Meestal doe ik ze aan de lijn omdat het me toch niet al te goed lijkt voor hun maag en ingewanden. Ik trap er meestal een paar kapot en geef ze gepeld aan mijn hondjes te eten. Vorige week donderdag belde ik mijn vriendin Pollien om te bedanken voor het boek " Zoete mond " van Thomas Rosenboom, met op de voorkant een puppie springer op de arm van een jongentje. Een goed boek trouwens. Zij vertelde mij dat hun hond Nougat bijna gestikt was in een walnoot, zij hebben een walnotenboom in de tuin staan, dus Nougat mag niet meer alleen in de tuin, schrikken hoor. Trouwens ik versprak mij eventjes in het Frans, ik had het over cerveaux ( hersenen) in plaats van cerneaux ( noten ). Kon gelukkig het nog ter plekke corrigeren ! Qua vorm lijken walnoten zonder bast wel op hersentjes !

http://www.thomasrosenboom.nl/boekboek/show/id=39423

informatie walnoten :http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=fr&u=http://fr.wikipedia.org/wiki/Noix&ei=hgPTSq7pNc314AbGqsGFAw&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&ved=0CA8Q7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dnoix%2Bde%2Bcerneau%26hl%3Dnl%26safe%3Doff%26sa%3DG