zaterdag 12 maart 2011

Nagekomen foto´s bezoek Walmer Township Port Elizabeth, South Africa.

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Via een mede Zuid Afrika ganger heb ik deze foto´s gekopieerd. Ik zelf had die dag, maart 2008 geen foto toestel meegenomen. Vond dit een beetje gênant, zo van a la aapjes fotograferen.
De rondleiding in de township was interessant en leuk. Op zich is dit een `no go area`, zeker gevaarlijk als je dit privé wil bezoeken. Met de P.E. accueil was er een busje geregeld en een uitgebreide rondleiding. We hebben een crèche en weeshuis bezocht en deze voorzien van teken, schrijf materiaal, speelgoed en kinderkleding. Een atelier bezocht waar je aardewerk dingen kon kopen , een Xhosa dansgroep bekeken en een maaltijd genuttigd. Op zich allemaal sociale projecten om mensen van de township van de straat te houden. In deze township wonen ongeveer 70.000 mensen, een stad binnen Port Elizabeth met eigen winkels en scholen. Op de foto´s staan nog redelijke huizen maar het overgrote deel bestaat uit golfplaten krotten.
Op de foto´s is te zien dat de mensen over het algemeen heel vrolijk en vriendelijk zijn.
In vergelijking met 2008 en nu zijn er grote vooruitgangen geboekt met preventie, voorlichting en behandeling van AIDS-HIV !!

Weer thuis en lente !

Donderdag zijn Noor en ik weer thuisgekomen na een gezellige week in Nederland.
Weer heel wat kilometers afgelegd met de trein om mijn ouders, kinderen en vriendinnen te bezoeken. Ontzettend genoten van mijn kinderen en gezellig bij gebabbeld met ouders en vriendinnen.
Op het vliegveld met een veel te zware koffer bij de incheckbali nog de zwaarste dingen ( boeken) in mijn handbagage gestopt, daarna gematst. Echter de Conimex dingetjes had ik ook in mijn handbagage gedaan, dat had ik beter niet kunnen doen. De Javaanse sateh saus werd er uitgehaald door de douane, het kon immers wel een kneedbom zijn !!
Thuiskomend was het heerlijk warm lente weer met 19 graden. Zeer blije hondjes en een blije Gerhard en Jurren. Gerhard en Jurren hadden het druk gehad de afgelopen week met de honden uitlaten, eten koken, wassen, schoonmaken, boodschappen doen en werken. Op zich een goede oefening voor Jurren ter voorbereiding op zijn studenten bestaan volgend jaar.
De natuur hier is een stuk verder dan in Nederland. De krentebloesem bloeit net als de primula´s en speenkruid en is er een groene waas te bespeuren in de bomen. Vandaag is het vis seizoen geopend en was het een drukte van belang met vissers bij de rivier.