zaterdag 12 maart 2011

Nagekomen foto´s bezoek Walmer Township Port Elizabeth, South Africa.

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Via een mede Zuid Afrika ganger heb ik deze foto´s gekopieerd. Ik zelf had die dag, maart 2008 geen foto toestel meegenomen. Vond dit een beetje gênant, zo van a la aapjes fotograferen.
De rondleiding in de township was interessant en leuk. Op zich is dit een `no go area`, zeker gevaarlijk als je dit privé wil bezoeken. Met de P.E. accueil was er een busje geregeld en een uitgebreide rondleiding. We hebben een crèche en weeshuis bezocht en deze voorzien van teken, schrijf materiaal, speelgoed en kinderkleding. Een atelier bezocht waar je aardewerk dingen kon kopen , een Xhosa dansgroep bekeken en een maaltijd genuttigd. Op zich allemaal sociale projecten om mensen van de township van de straat te houden. In deze township wonen ongeveer 70.000 mensen, een stad binnen Port Elizabeth met eigen winkels en scholen. Op de foto´s staan nog redelijke huizen maar het overgrote deel bestaat uit golfplaten krotten.
Op de foto´s is te zien dat de mensen over het algemeen heel vrolijk en vriendelijk zijn.
In vergelijking met 2008 en nu zijn er grote vooruitgangen geboekt met preventie, voorlichting en behandeling van AIDS-HIV !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten