zondag 4 april 2010

Pasen.Drôme, St. Martin en Vercors.

Valchevriere.

Bois Barbu Vercors.

Bloedsinaasappel taart door Gerhard gemaakt.

Traditioneel hebben wij weer lam gegeten met de Pasen, maar ik ben er (nu pas na 5 jaar) achter gekomen dat jonge geit (chevreau) in Frankrijk ook veel als paasgerecht wordt gegeten. Volgend jaar dus ook maar eens een geitje uitproberen. Het mannetjes geitje van de leeftijd van 4 weken tot 4 maanden schijnt het lekkers te zijn. Jong en mals en te vergelijken qua smaak met zuiglam.
Noor, onze taartenkoningin had een heerlijke Zuid-Afrikaanse Melktert en Gerhard een bloed-sinaasappeltaart gebakken als dessert. Voor mij slechts een zeer klein stukje om te proeven zoals altijd. Zo was ik afgelopen vrijdag bij een afslankinstituut.(zie www.physiomins.com)langs geweest, alleen om mij te laten informeren. Er moet 10 kilo af maar dat wist ik zelf ook wel. Met coach als begeleiding, 3 x keer per week gedurende 3 maanden en allerlei apparatuur kun je 1 kilo afvallen per week, daarna 1 jaar begeleiding om op gewicht te blijven, dit alles voor het schamele bedrag van bijna 2000 euro. Leek me wat overdreven ik fiets elke dag 7,5 km met mijn honden, wandel 1 uur met ze. Nu moet er nog een uurtje op de roeimachine bij, een nog een strenger dieet, dan zou het me misschien zelf lukken.
2 de Paasdag hebben we gewandeld en mooie rit gemaakt in de Vercors ( onze hoge achtertuin). Tijdens zo'n ritje krijg je een heus vakantiegevoel, dan beseffen we ons terdege dat we boffen met ons verblijf in zo'n mooie streek.
De skipistes zijn nog steeds goed zodat er nog volop geskied kan worden. Komend weekend gaan we nog even skiën. Met Gerhard zijn hernia gaat het steeds beter. Hij heeft een kuurtje prednisolon gekregen. Het dove gevoel in zijn been is verminderd en de kracht in zijn voet is toegenomen.