zondag 4 maart 2012

Welk strand hebben we vandaag verkend ?.


Stranden hebben we hier voor het uitkiezen. Afgelopen week enkele stranden van Voorne-Putten bezocht, echter zonder fototoestel. Vandaag waren we in Ouddorp, op de kop van het nog steeds Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Hellevoetsluis.
Een dorp met een mooi duin gebied met zeer brede stranden en veel vogels.
Daarvoor hadden we Goedereede even bezocht, een dorp wat opvalt op afstand vanwege zijn zeer grote kerktoren. Een piepklein echt mooi Hollands dorpje met prachtige oude huizen. Het dorp heeft alleen een bakker, geen school en een streng gelovige gemeenschap. Het aantal huisjes wat hier te koop staat is indrukwekkend maar ook triest.
Het regende vandaag lichtjes maar gelukkig heb ik mijn superwaterdichte jas en laarzen meegenomen. De zon hebben we sinds ons verblijf in Nederland slechts 1 dag gezien, dat is wel heel erg wennen en omschakelen voor ons. Zeker wetende dat het de afgelopen week al volop lente was in Sassenage met temperaturen rondom de 20 graden.

Op het strand tref je van alles aan. Mooi en opvallend van kleur in dit geval, echter een erfenisje, rotzooi van de vissers.

Detail scheermes.

Een voor mij onbekende schelp !

Veel scholeksters met hun te-piet te-piet geluid op het strand.


Goedereede, een schattig klein Hollands dorpje met giga kerktoren.