maandag 25 oktober 2010

Het is hier een beetje stil nu .......en KOUD !

Jetske op bezoek bij ons.


Een heerlijke en super gezellige week gehad met Jetske en ook met Jurren en Noor natuurlijk.
Heel veel gezellige en leuke dingen samen gedaan, heel veel gekletst, "kwaliteits tijd", genieten dus !. Zeker ook voor Jurren en Noor, ze doen altijd zulke leuke dingen met Jetske. Boffen zo'n grote zus !
Zo gaat dat als je je oudste dochter(zus) en zoon(broer) maar gemiddeld eens in de 3 maanden ziet, als je elkaar ziet is het feest !
Nu is het stil en leeg in huis. Gelukkig hebben Jurren en Noor nu "Toussaint" vakantie voor anderhalve week.
Jetske ging vandaag met de bus van Grenoble naar het vliegveld in Genève, een goede verbinding, zeker nu met al dat benzine tekort, gedoe in Frankrijk.
Zo juist kreeg ik Via Facebook een bericht van Jetske;
"Als klein blond vrij onschuldig meisje werd ik net bij de Zwitserse grens uit de bus gehaald, ondervraagd en besnuffeld door een hele enge grote hond alsof ik een rasechte crimineel ben. Ik heb ook mijn koffer opnieuw kunnen inpakken aangezien die binnenste buiten gekeerd was. Wel goed m'n Frans kunnen oefenen. Nu maar weer terug vliegen naar het oude trouwe Utrecht".
Zeer gênant en vervelend om je koffer te moeten omkeren. Zal wel door het Nederlandse paspoort komen, wij hebben immers een goede reputatie binnen Europa met drugs.
Maar die arme Jetske ! In dit soort gevallen van frustratie denk ik aan de dubieuze rol van de Zwitsers in het verleden en nu nog steeds op een eilandje in Europa......
Afgezien dat het bijzonder stormachtig en veels te koud is voor het seizoen en sneeuw op 1000 meter, erger ik me gek aan al die domme stakingen in Frankrijk. Nu vanwege verhoging pensioenleeftijd van 60 naar 62, waar hebben ze het over ! Elke week is het hier bal en rijden de trams en bussen niet ! De huidige staking kost de Franse staat ongeveer 400 miljoen per dag ! Een vierde van de benzine stations heeft geen benzine meer. Het openbaar vervoer rijd af en toe. De manifestaties blijven door gaan. Onbegrijpelijk als Nederlander, staken hoort bij de Franse cultuur, oorzaak ?!; het niet kunnen communiceren en ooit vanuit communistische vakbonden begonnen ?! "J'en ai marre ", krijg de neiging om te gaan staken tegen de stakingen. Echter dat zou ik nooit doen, de straat op gaan met een spandoek, daar verlaag ik me niet toe !!

p.s. Het Japans culinair avontuur met stokjes eten was geen sinecure, trouwens de ketjap c.q. sojasaus was nota bene geïmporteerd via Hoogezand-Sappemeer, of all places....

De vooruitzichten voor het weer zijn goed voor de komende week, zonnig en 16 graden..........