donderdag 10 juli 2008Zondag zijn we vertrokken naar het Khoka Moya Honeyguide Camp. Dit is een gedeelte van het Krugerpark, maar speciaal gereserveerd voor het Honeyguide Camp, er zijn geen hekken tussen het Kruger en het kamp. Prachtige moderne lodge met luxe tenten. Twee keer per dag hadden we een game drive per safariauto en ranger met uitkijkmeneer op de motorkapstoel zittend. Veel gezien, veel tekst en uitleg. Leuke mede gasten, een Australische en een Amerikaanse familie van de U.S.A. ambassade in Pretoria.
Zij hebben een zware klus te klaren, ze houden zich bezig met HIV en AIDS projecten. De regering van Zuid-Afrika stelt veel geld beschikbaar maar kan het niet alleen oplossen.
Er kunnen maximaal 20 gasten verblijven in deze lodge, dus kleinschalig. Ook nog een bush walk gemaakt met gewapende ranger. Geweer niet nodig gehad. Alleen een olifant gezien in de verte geheel op zijn gemak. 'S nachts hoorden we een olifant met trage stappen om onze tent heen lopen, takken verorberend en een slurf die af en toe de tent raakte.
Van onze "big five" (olifant, waterbuffel, leeuw, zwarte neushoorn en luipaard) ontbreekt bij ons nog steeds het LUIPAARD. Alleen een opgezet exemplaar gezien!
Wat hebben we veel gezien en gedaan het laatste half jaar. Echt genieten ondanks ons korte verblijf in Zuid-Afrika.
In de lodge's heerlijke ontbijten, lunches en diners bij haardvuur. Om 6.00 koffie/thee in de tent om wakker te worden voor de ochtend drive, koffiestop in de bush, daarna ontbijt met verse vruchten, eieren in vorm van omelet, gebakken, gekookt of scrumbled met of zonder spek, worstje, gebakken tomaten, champignons en kaas, vers vruchtensap, geroosterd brood, muffins, scones en heerlijke cappuccino.
Lunch met licht hoofd en dessert, diner met voor, hoofd en nagerecht. Alles vers en zelfgemaakt, zelfs het brood. Maar goed dat we verhuizen, dat is altijd goed om weer op gewicht te komen!
De laatste lodge was in de buurt van Dullstroom, het paradijs van de Zuid-Afrikaanse vliegvissers met Crocodile en Dorps river.
Woensdagavond zijn we moe en voldaan thuis gekomen. Voorlopig geen luxe en bijzondere reisjes meer.
Nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de verhuizing van aanstaande maandag.
Met Heiko hebben we een probleem. Hij heeft op zijn logeeradres deze afgelopen week de hond gebeten van de hondenoppas en is niet meer welkom in augustus!
Maandag bellen met KLM cargo om te kijken of we wat kunnen regelen voor Heiko.

Bourke's Luck Potholes.

De Blyde River Canyon.

De 3 (4) Rondavels.

Bijeneter.

Kruger Kudu.

Gerhard aan het dansen met Impala kleedje voor! (sorry betere foto heb ik niet)

Na Nelspruit naar Hazyview de Hippo Hollow Country Estate gereden. Leuk huis aan de Sabie rivier met krokodillen, varanen en nijlpaarden. 'S avonds braai met Shangaan dansers en muzikanten en een bus vol met Nederlanders. Voor 1 avondje leuk, leuk dat Gerhard mee mocht dansen, minder leuk al die Nederlanders! De 3de dag het Kruger National park met eigen auto bezocht. De 2de avond in Hazyview was er een nijlpaard uit het water gestapt om te grazen vlak naast het restaurant en dat trok veel mensen. De 3de dag de Panarama Route gereden, dwars door de Drakensbergen met fantastische uitzichten over het Lowveld. Het mooiste was de Blyde River Canyon,de Three Rondavels, Bourke's Luck Potholes en God's Window.