dinsdag 30 maart 2010

Slideshow Italië Maart 2010

Piazza della Signoria.


De fontein van Neptunus.

Kopie van de "David" de held van Florence van Michelangelo Buonarroti.

Pallazzo Vecchio ( met toren) en rechts Loggia dei Lanzi met beelden.

De dom Santa Maria del Fiore, baptisterium San Giovanni.


"Porte del Paradiso" beroemde deuren van het baptisterium.

Klein detail van plafond van het baptisterium, veel te zien, mooi maar wel vermoeiend voor de nek. Een verrekijker is geen overbodige luxe.

Gezichtsbepalend voor Florence is de dom.

Santa Croce met mooie leren tassen !

Sante Croce waar we helaas de frescocyclus van Giotto niet hebben kunnen zien vanwege restauratie. Er bleef genoeg over om te bekijken, zeker voor Gerhard, die van kerken niet snel genoeg krijgt. Verrassend voor mij was dat er helemaal achter in de kerk een klooster was waar waanzinnig mooie leren tassen werden gemaakt. Er bleek een school voor leerbewerking te zijn. Met de hand en op naaimachines wordt van het mooiste leer tassen en kleding gemaakt. http://www.scuoladelcuoio.com/index.html

Uffizi museum of kantoormuseum!.


Dakterras Uffizi.

Helaas niet live gezien: Bacchus.

Medusa van Caravaggio.

Botticelli: Primavera.

Botticelli: geboorte van Venus

Het Uffizi museum is een verademing na het Pitti museum. Er hangt veel maar niet in rijen boven elkaar.
Het dubbelportret van Francesca, man in rode jas met enorme trapneus vergeet je niet snel. Nu pas ontdekt dat er ook een achterkant is, namelijk een afbeelding mat paard en wagens.!?
Botticelli met de geboorte van Venus en Primavera behoren tot van mijn favorieten.
Verder naast vele andere beroemde schilders Leonardo da Vinci, Titiaan, Rubens en zelfs Rembrandt van Rijn hangt er met een zelfportret als jonge en oude man. Heel mooi is Caravaggio met zijn Bacchus, deze hing er niet, wel hebben we de Medusakop gezien.
Het museum heeft een geweldig mooie bar met dakterras waar je op hoogte Florence
kunt bekijken.

Boboli tuinen en Palazzo Pitti.


Galleria Palatina.

Het onmogelijk lelijke mannetje; Fontein van "del Bacco"

Grotta di Buontalenti.

Boboli tuinen.

Neptunus plast !

Pallazo Pitti in zijn logheid.

Het eerst hebben we de Boboli tuinen bezocht, daarna het Palazzo Pitti. Een gigantisch lelijk en lomp gebouw. Hier bevindt zich de kunst verzameling van de Medici familie.
Het paleis met zijn vele zalen is zeer vol gehangen met schilderijen o.a. van Titiaan, Raphaël, Caraveggio, Botticelli, Lippi en zelfs van Dyck en Rubens.
Elke plafond heeft zijn eigen schildering, beelden, meubels vullen de rest van de ruimte op. Al met al word je overspoeld door een overdaad. Alleen de meest beroemde schilderijen bekijken is mijn advies.
Helaas mag je hier zelf geen foto's meer maken.

Florence.
Een van de vele eettentjes.

Truffels en truffelolie.


"Gelati" in vele smaken.

Je bent in Italië, dat is duidelijk. Chianti en pasta !

Vanaf Lucca zijn we de volgende dag doorgereisd naar Florence. Daar hadden we een appartement gehuurd in de "Via Maffia" in een oude wijk vlakbij de "ponte Vecchio" en "pallazo Pitti". Een leuke oude buurt, vlakbij het centrum met vele kleine winkeltjes, restaurantjes, antiquairs en ambachtelijke werkplaatsjes.
Altijd leuk om een stad te bezoeken maar wel vermoeiend, je wordt voornamelijk moe van het slenteren en alle indrukken. Veel gezien, gedaan en plezier gehad. Heerlijk cappuccino's gedronken, nergens is de koffie lekkerder dan in Italië. Leuke restaurantjes c.q. osteria's, waar je heerlijk Italiaans kan eten. Kwalitatief zeer goed en goed betaalbaar. Wat opvalt in Italië dat je vaak oudere obers ziet, met kennis van zaken en geroutineerd.

Lucca.


Basiliek van San Frediano.

Een straat in Lucca met prachtige bloeiende tulpenbomen.

San Michele in Foro kerk.

Ons hotel.

We zijn met Nederlandse vrienden een paar dagen in Italië geweest. Heerlijk genoten van de cultuur en het Italiaanse goede (zoete) leven; " la dolce vita".
Het is vanaf Sassenage maar slechts zo'n 6 uur rijden. Via de Mauriënne vallei, waar we vroeger hebben gewoond, door de tunnel van de Frejus richting Turijn naar Genua vervolgens de bekende tunnel weg naar Lucca. Daar hadden we een leuk stijlvol hotel Universo (aanrader) midden in het centrum van Lucca. Lucca is klein in verhouding met Florence. De dom San Martini, kerk San Michele in Foro, basiliek San Frediano bezocht en een wijntje gedronken op "piazza dell'Anfiteatro" een voormalig amfitheater nu een prachtig plein met huizen er rond omheen. Vervolgens een stuk gelopen op de vestingmuur rondom het oude centrum. 'S avonds in een "osteria" lekker Italiaans gegeten.