zondag 19 juni 2011

Feest van de natuur.

Vandaag was het weer een stralende dag nadat er gisteren een enorme hoeveelheid water naar beneden was gekomen. Het is hier nooit lang slecht weer en als de zon schijnt is het meteen weer warm !
Vandaag was het jaarlijkse feest van de natuur met als thema dit jaar " neem de fiets".
Georganiseerd door de plaatselijke vereniging milieu en natuur.
Er was een stand over fiets reparaties en een stand met bekenden van de Amerikaanse school met een project om oude fietsen te herstellen en ze ter beschikking stellen voor Afrika.
Voor kinderen was er een knutsel gebeuren waar gebruik werd gemaakt van gerecyclede of her- gebruik van voorwerpen.
Daarnaast was de plaatselijke paddenstoelenclub van Sassenage aanwezig, een biologische geiten kazen maker, een imker, een truffelboer met zijn truffel hondje, de boswachterij met allerlei interessante poten o.a. van een das ( zie foto), geweien en hoorns. Daarnaast allerlei fiets evenementen en circuits, pony rijden voor kinderen georganiseerd door onze manege, waar onze vrienden aan het helpen waren.
Op zijn Frans georganiseerd was er natuurlijk een buvette, om de dorst te lessen en hongerige magen te vullen. Geen evenement zonder eten en drinken, dat bestaat niet in Frankrijk.Graduation Jurren !
Gisteren was de diploma uitreiking voor Jurren van zijn Amerikaans school. Het begon met de nationale volksliederen van Amerika, Frankrijk, daarna die van eindexamen kandidaten. Het Wilhelmus klonk dus voor ons en het toneel was versierd met o.a. ook een Nederlandse vlag. Daarna volgden veel speeches o.a. van de Amerikaanse consul, directrice van de Amerikaanse school en de Internationale school en van zijn favoriete lerares geschiedenis die een geweldig leuk verhaal had met anekdotes van Jurren zijn schooltijd. Jurren was gehuld in de traditionele zwarte jas en zwarte "cap". Jurren zijn speech ging goed al hoe wel hij even de draad kwijt was vanwege de zenuwen. Na het in ontvangst nemen van het diploma gingen de kwastjes van de caps van rechts naar links. En even later vlogen de hoedjes door de ruimte, het traditionele "tossing" van de caps. Daarna was er een gezellige lunch met champagne. Al met al een plechtige ceremonie en een mijlpaal voor onze zoon Jurren op wie we natuurlijk heel trots zijn !
Tijdens de lunch was het leuk om de persoonlijke verhalen te horen van o.a. Jurren zijn leraar Frans en zijn geschiedenis lerares. Volgens zijn geschiedenis lerares zou Jurren zeer in de wieg zijn gelegd om geschiedenis en/ of politicologie te gaan studeren ook om zijn bekwaamheid in debatteren !!! Dit terwijl Jurren een super technische opleiding gaat doen aan de universiteit van Delft in Nederland.