maandag 26 mei 2008

Gerhard op huizenjacht!Maison - 250 m²
prox. château Sassenage, maison bourgeoise de 250m² avec Grd séjour , Cuisine équipée Moderne, 6 chambres + 1 bureau, SDB, SDE. Piscine, terrain clos et arboré de 700m², Garage avec porte automatiq, Chauff au gaz de ville. beaucoup de charme. beaux volumes.

9 AVENUE DE VALENCE
Code postal
38360
Commune
SASSENAGEGerhard heeft naast de scholen tig huizen bezocht. De enige mooie en in de buurt van de tram naar school van de kinderen was bovenstaand huis. Ook ligt dit voor Gerhard zijn werk aan de goeie kant van Grenoble. Florence en Jerome, Franse vrienden van ons wonen hier ook nogeens vlakbij.


Het is een echt Frans huis met houten vloeren ( een verademing met al dat tapijt hier met honden) , moderne keuken , grote woonkamer, tv kamer, 2 openhaarden, grote kelder en veel slaapkamers. Redelijk grote ommuurde tuin met zwembad. Een parkje vlakbij om de honden uit te laten. Het enige nadeel is een weg voor het huis, waar met name in de ochtend en avond aardig wat verkeer langs komt. Over dit huis is Gerhard echt enthousiast. De rest was een aanfluiting. Nu maar hopen dat we het kunnen huren, we zijn niet de enigen die belangstelling hebben.


Amerikaanse school voor Jurren en Noor.


Gerhard is vandaag op de Internationale en de Amerikaanse school geweest.
Eerst genoemde school is een Franse school met extra Engels. Ons spreekt het Franse onderwijs totaal niet aan, voornamelijk vanwege het feit dat deze nogal rigide is. Wij hebben natuurlijk al ruimschoots ervaring met het strenge Franse onderwijssysteem gehad.
Het Amerikaanse schoolsysteem trekt ons meer aan. Bovendien hebben ze kleine klassen, profiteren zij van de facilteiten en samenwerking van de Internationale school.
Volgens Gerhard klonk het allemaal heel positief.The American School of Grenoble

The mission of the American School of Grenoble is to provide an excellent education based on the American model to the American and/or Anglophone expatriate community of the Grenoble area.
We create a scholastic environment that enables students to develop knowledge, learning skills and curiosity to become international citizens of an open, evolving world.