maandag 7 januari 2008

Mijn lieve Jurren en de C.S.W. vanavond.

Natuurlijk heel toevallig dat Jetske op deze school haar gymnasium diploma heeft gehaald en Jurren nu in 3 v.w.o.

Vanavond kwam Jurren thuis na een "klassenavond" opvallend op een maandag-avond,in een wok restaurant in Vlissingen met zijn hele klas, thuiskomend met Hollandse klompen en een Nederlandse vlag met de namen van al zijn mede klas genoten.

Ik was bijna tot tranen toe beroerd. Jurren ook op zijn manier.

Niet voor niks de beste school van Nederland, met bevlogen leraren en leraressen, waarvan onder andere mevrouw Grosveld.

Ik geloof in de goedheid van mensen ondanks alles.

c.s.w. de school van Jurren en Jetske.

CSW Middelburg blinkt uit met vwo

De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) in Middelburg heeft de beste vwo-afdeling van Nederland.
Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de schoolprestaties dat dagblad Trouw afgelopen weekend publiceerde. Het onderzoek richtte zich op 497 vwo's in heel Nederland en is gebaseerd op cijfers van de onderwijsinspectie over het schooljaar 2005/2006. Er is onder meer gekeken naar het gemiddelde examencijfer, het aantal zittenblijvers en het aantal scholieren dat zonder vertraging zijn diploma haalt.

De CSW blinkt overigens niet alleen uit met het vwo. De school staat in het lijstje van beste havo's op een gedeelde tweede plaats, net achter het Calvijn College. Directeur Benedict Hamans van de havo/vwo-vestiging van de CSW in Middelburg is verguld met zo'n mooi rapport. ,,Een sportploeg die met goud en brons thuiskomt, daar kun je niet anders dan tevreden mee zijn", reageert hij.

De schooldirecteur schat dat de CSW al zeker zeven jaar in de top van de ranglijst van scholen staat. Toch was hij dit weekend opnieuw verrast. ,,Nee, je raakt er niet aan gewend om bovenaan te staan. Dit leidt iedere keer weer tot enthousiasme, ook bij de docenten. Vorig jaar de beste havo, dit jaar het beste vwo: dat vervult ons gewoon met trots." Hamans refereert aan de onderwijsinspectie, die tegenwoordig ook een oordeel geeft. ,,Uit de kwaliteitskaart van de inspectie blijkt dat de cijfers van onze schoolexamens nét iets lager liggen dan het centraal landelijk examen." Dat bewijst volgens hem dat de school niet toegeeft aan de verleiding om de schoolexamens net iets makkelijker te maken, waarmee je het slagingspercentage verhoogt. ,,Wij leggen de lat vrij hoog en vragen veel van onze leerlingen. Dat leidt tot ons succes."

Show en jacht lijn Springers
Mijn Spikkel en Heiko zijn jachtlijn (werk) Springers.
Show springers zijn groter en hebben een langere vacht en bredere bek

Springers zijn altijd super enthousiast en heel aanhankelijk.
Hebben een sterke " will to please " en worden graag beloond op hun goede gedrag.

Ze hebben veel energie en moeten minstens 1 x per dag minstens een uur los kunnen uitrazen. Dat ze hun neus regelmatig achterna gaan, moge duidelijk zijn als jachthonden. Vogels zijn zeer populair. Heiko is nu in de puberteit (9 maanden)heeft veel last van zijn testeron. Het verschil tussen vrouwtjes en mannetjes honden heeft hij nog niet door. Spikkel jaagt het liefst, laat fazanten op fladderen, eet zelfs een haas op!? Hoewel baby haasjes doodt ze niet! Het baby haasje door Spikkel gevangen afgelopen zomer en langdurig in de bek gehouden werd, hebben we mee naar huis genomen. Moeder kwijt en zielig, met kruiken warm gehouden en met warme melk in een injectie spuit bijgevoerd.
Vervolgens naar de dierenopvang gebracht. Hazen en haasjes blijken beschermd te zijn.

Ik beleef een hoop avonturen met mijn honden. Krijg er veel lichaamsbeweging door, veel plezier en genegenheid voor terug.

Mijn hondjes Spikkel en Heikomeer Aiguilles d'Arves