zondag 22 maart 2009

Genieten.......van uitkomende kastanjeknoppen, beestjes, de zon en wandelen in de sneeuw.

Na 5 dagen Nederland begon ik mijn gezin wel te missen en wilde ik wel weer naar "huis".
De kinderen en Gerhard hadden zich prima vermaakt zonder mij. De hondjes ook geloof ik, maar waren zo waanzinnig blij dat ze spontaan over mijn schoenen begonnen te plassen toen ik thuis kwam!
Het voorjaar is goed begonnen hier. De bomen vertonen zweempjes groen, knoppen die op uitbarsten staan, het gras is gegroeid. De vlinders en insecten (foto) komen te voorschijn. Misschien is dit wel het mooiste jaargetijde voor mij. Het prille groen, de natuur ontwaakt, de eerste warmte van de zon, het is langer licht, deze geven mij duidelijk een hoop meer energie.
Vandaag 3 uur gewandeld in de sneeuw met de hondjes. Zonder Gerhard helaas omdat die last heeft van zijn knie. Een week pijnstillers en onstekingsremmers hebben niet voldoende gewerkt en zal Gerhard een MRI ( dat doen ze al heel snel in Fr.) moeten laten maken van zijn knie. Omdat er zoveel sneeuw is gevallen deze winter ligt er nog steeds sneeuw vanaf 1500 meter. Voorlopig kan er nog geskied worden en dat komt goed uit want de kinderen hebben over 2 weken alweer 2 weken vakantie!