zaterdag 29 december 2007

Weer thuis in Middelburg.

Reagerend op voorgaand artikel:ik kan mij de afgelopen zomer niet herinneren als een goede en mooie zomer, wel een extreem warme april. Maar ik heb niet gezwommen in deze zomer, dat is echt en unicum.

Na een voorspoedige reis naar Middelburg weer thuis. Thuis met een hoop wasgoed, opruimen, schoonmaken, boodschappen doen, koken en strijken. Wel een blije Adriaan!

Nu luisterend naar de top 2000 op de radio, af en toe een bekend leuk nummer met herinneringen.

Gisteravond gegeten in het witte paard te Oostwold. http://www.wittepaard.com/main.htm.
Goed, maar duurde lang (4 uur) vooral met honden in de auto.

Morgen onze afscheidsborrel met hopelijk genoeg hapjes.
Er blijken toch meer mensen te komen dan wat ik heb aangemeld bij Kodooooooor op het laatste moment.

warmste zomer in Zeeland ooit in 2007 ??????

Warmste jaar ooit in Zeeland was 2007
door Rinus Antonisse

Zaterdag 29 december 2007 - GAPINGE - Met een gemiddelde temperatuur van 11,8 graden Celsius is 2007 het warmste jaar ooit in Zeeland gemeten. Volgens weerkundige Eric Chavanu uit Gapinge ligt dit 1,4 graden boven de normale klimatologische jaartemperatuur.
Zie ook:
Vlissingen is dit jaar het droogste plekje


Gemeten over 1971 tot 2000 moet die voor Zeeland 10,4 graden zijn. Tot nu toe was 2006 met gemiddeld 11,7 graden het warmste. Chavanu komt voor dit jaar tot 27 december op een gemiddelde van 11,9 graden. Rekening houdend met de verwachting voor de laatste dagen van 2007 voorziet hij nog enige daling en voorspelt hij een jaargemiddelde van 11,8 graden (KNMI-weerstation Vlissingen).

Hiermee scoort Zeeland hoger dan het door het KNMI berekende gemiddelde van 11,2 graden (voor De Bilt). Landelijk is dat even hoog als vorig jaar.

"We kunnen er dus niet omheen dat de klimaatverandering en de daarbij behorende opwarming van de aarde in Zeeland duidelijk merkbaar is", constateert Chavanu, meteorologisch adviseur van het Zeeuws Instituut voor Meteorologische Opleidingen en Adviezen (Zimoa).