zaterdag 29 november 2008

Even terug in de tijd naar aanleiding van aankoop DVD vandaag.

Het boek over Jonathan Livingston Seagull, die ik aanschafte op 14 jarige leeftijd. Trouwens destijds zag de kaft er anders uit. (blauw)

De lp van Neil Diamond die ik toen in mijn bezit had.

Bekijk filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=mves3140dK0

Vandaag per toeval de DVD van de oude film Jonathan Livingston the Seagull ("le Goeland") in het Frans gevonden in de supermarkt. Ooit als jong meisje was ik daar fan van. Die gekke Fransen maken zelfs de titel Frans. Ze verfransen alles, door nasynchronisatie. Ze horen bijna geen Engels. Geen wonder dat ze zulk slecht Engels spreken.
Een film met prachtige beelden van zee, lucht en wolken, deed me denken aan de ruige Indische oceaan. De muziek van Neil Diamond is echt bijzonder mooi en passend.
De verfilming van het boek van Richard Bach, gaat over de jonge meeuw Jonathan die door zijn groep wordt verstoten omdat hij de grenzen van het vliegen wil verkennen. De essentie van het verhaal is misschien wat vaag en geitenwollensokkerig. Over de les van het leven. Dat je het leven niet moet ondergaan, maar dat je op een of andere manier je eigen volmaaktheid moet zoeken.

Jonathan Livingstne seagull de zeemeeuw die vliegt om het vliegen, en niet zoals de andere meeuwen vliegt om op zoek te gaan naar eten, wordt ter verantwoording geroepen bij de meeuwenraad, nadat hij het voor elkaar heeft gekregen zo hard te vliegen zoals een meeuw nog nooit heeft gevlogen. Jonathan wordt duidelijk gemaakt dat zijn gedrag niet wordt getolereerd en dat hij uit zijn Vlucht wordt verbannen. Jonathan moet alleen verder en komt bij een groep oudere meeuwen die zijn zoals hij is, die ook de grenzen van het vliegen hebben verkend. En die hem wijsheden geven.

De liefde voor het vliegen heeft er voor gezorgd dat hij dieper kan duiken naar vissen die lekkerder zijn, die liefde heeft geleid tot een overvloed aan voedsel.

Leer niets en de volgende is precies hetzelfde als deze.

We moeten onze eigen volmaaktheid zoeken. Dat is de reden van het bestaan. Als je nooit afwijkt van hoe je jezelf ziet zul je nooit zien dat je andere mogelijkheden hebt.

Omgeef je met de mensen die je inspireren, die jou energie geven, die jij energie kunt geven, die naar jou luisteren, echt luisteren, empatisch en begrijpend luisteren, mensen die wat te vertellen hebben, die van jou willen leren, en waar jij van leert.

Verlaat de mensen die je afremmen, en die je opjagen, die je angst aanpraten, die overal beren op de weg zien, die je energie kosten, die de energie uit je zuigen, waar je moe van wordt, mensen die oordelen, beoordelen, die overal een mening over hebben, alles van je betwisten, die over van alles wat moeten vinden, ongevraagd hun mening aan je opdringen.

Geef. Deel. Luister. Begrijp. Voel. Denk. Vraag. Vertel. Geniet. Onvoorwaardelijk.
Jurren jarig en nu al weer 15 jaar !


Jurren zijn favoriete bezigheid.

De camera was koud en de keuken snoeiheet, beslagen......

Zaterdag werd Jurren 15 jaar. Onze lange blonde knul, lang van Gerhard en blond van mij, echt een heerlijke en stoere knul.
Voor zijn verjaardag kreeg hij een ski surfplank met toebehoren. Komt hij ook eens buiten zodra het skiseizoen is geopend half december. Vanaf januari gaat hij rugby spelen, dat blijkt hier leuker te zijn als voetballen voornamenlijk sociaal gezien.
Voor zijn eigen verjaardagdiner wilde hij met mij mee naar de supermarkt om zijn diner zelf te kunnen samenstellen.
Appeltaart als verjaardagstaart. Als voorgerecht (voor ons weer) eendenlever en gekonfijte eendenmaagjes, daarna 2,3 kg lamsbout met knoflook en rozemarijn uit de oven," pomme de terre ratte" voor aardappel salade met bosuitjes en creme fraiche, worteltjes en als toet rum rozijnen ijs (boerenjongens). Genieten toch!

Rio-Tinto Alcan etentje met collega's van Gerhard.


Restaurant waar we hebben gegeten.

De Bastille fortificaties.
Oude foto van telepherique met glazen cabines.

Gisteravond met collega's van het werk van Gerhard in een restaurant gegeten.
Voornamelijk Canadezen uit Quebec , enige (verdwaalde) Fransen en wat Zwitsers uit Zürich.
Weer een goed voor de talen avondje, Duits, Engels, Frans en natuurlijk Nederlands gesproken. Veel champagne, lekkere ganzenlever en nog meer lekkere ganzenlever met als variatie wat fleur de sel ( krokante zoutvlokken) en uiencompote met een heerlijke gewürzstraminer en als cadeau weer ganzenlever en zoete wijn! oefffffff
Om tot al die ganzenlever te komen, moesten we per telepherique, in een glazen cabine( bolletje) naar boven naar de Bastille. Je moet vooral geen last hebben van enige hoogtevrees! Scheelde dat het donker was. De Bastille is gesitueerd op een bergklif tegenover het centrum en is zichtbaar vanuit vele plaatsen in de stad. De Bastille is een van Grenoble's bekendste touristische dingen en geeft een geweldig mooi uitzicht op de stad beneden en op de omringende bergen met al die ski stations. Er schijnt naast een wandelpad, klein weggetje voor auto's ook een "via ferrata", een met stalen kabels uitgezet klim parcours langs een steile rotswand te zijn, waar je met tuigje plus de rest best heel veilig naar boven kunt klimmen. Ik heb het eerder gedaan in de Mauriënne, dus.. lijkt me leuk omdat met de kinderen eens te gaan doen.