woensdag 2 februari 2011

Google art project nu ook in het Van Gogh en Rijksmuseum !!!

Op de nieuwe website zijn meer dan duizend kunstwerken en 385 zalen uit de zeventien belangrijkste musea ter wereld te zien. Bezoekers van de nieuwe website kunnen de museumzalen in 360 graden bekijken, inzoomen op de kunstwerken en achtergrondinformatie opvragen. Het doel van de samenwerking is om de prachtige collecties wereldwijd toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Een Belgisch museum zit niet in de lijst, wel twee Nederlandse musea: het Van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam. Voorts kan de kunstliefhebber op virtueel bezoek naar, onder andere, Londen (Tate Britain en National Gallery), New York (het MoMa en het Metropolitan), Sint-Petersburg (Hermitage), Moskou (Tretjakov) en Firenze (Uffizi).

De in totaal 1061 foto's in hoge resolutie van kunstwerken kunnen 360 graden gedraaid worden. In totaal zijn 486 kunstenaars in het project opgenomen. Elk museum mocht één voor hem typerend kunstwerk uitkiezen dat in bijzonder hoge resolutie werd opgenomen (ongeveer zeven miljard pixel). Ideaal om de penseelvoering tot in het detail te kunnen bestuderen.
Voor de kunstliefhebber: http://www.googleartproject.com/

What's new:

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Zo als jullie kunnen zien ben ik momenteel heel erg druk bezig met keramiek, tekenen, schilderen, collages maken en mijn art journal. Geïnspireerd door Milliande met zijn on line workshops, een netwerk met gelijkgestemde artistieke mensen. http://milliande.ning.com/profile/henriette
Verder geïnspireerd door onder meer Franse mixed media site's;
http://lejardindumixedmedia.over-blog.com/, http://www.couleursetmixedmedia.com/

p.s. Het projekt "inspired by Miro" was even wennen voor mij. Niet echt mijn stijl maar wel leuk om te doen.