dinsdag 27 oktober 2009

Vakantie


Raquettes de neige.

Ons uitzicht vanuit ons huis.

Sinds zaterdag hebben de kinderen vakantie, " vacance de Toussaint " in het Nederlands, " Allerheiligen" vakantie.
Een vakantie van anderhalve week, volgende week donderdag en vrijdag moeten ze weer naar school.
Noor had zaterdag een " haloween" feestje bij een Canedeze vriendin en wat nog wat andere kinderen van school. Nu heeft ze haar Canadeze vriendinnetje te logeren thuis. Dikke pret, slappe lach en vooral veel " silly" humor, vermaken ze zich uitstekend samen. Winkelen doen ze ook graag. Vanmiddag heb ik ze naar een groot overdekt winkelcentrum gebracht.
Gerhard is op dit moment in Rotterdam, daar moet hij regelmatig voor zijn werk naar toe. Met een boodschappenlijst van de kinderen zal hij ons voorzien met een lading pepernoten, drop en stroopwafels.
Inmiddels is vorige week de eerste sneeuw gevallen op zo' n 2000 meter. Weer een prachtig uitzicht! Zo krijg je zelfs zin in de winter. Ik ben van plan om " raquettes de neige " aan te schaffen. Een soort sneeuw schoenen, lijkend op tennisrackets, waardoor je ook door diepe sneeuw kunt lopen en meer grip hebt op ijs en sneeuw. Ideaal om met mijn hondjes, net zoals vorig jaar bergwandelingen te maken.
Sinds een paar weken ben ik lid van een Nederlandse boekenclub. Elke maand wordt er een Nederlands boek besproken, telkens door iemand anders, wisselend bij een van de leden van de club thuis.
Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst na de vakantie weer paard gereden. Gerhard is al enige weken aan het lessen geweest en blijkt een geboren " cavalier " te zijn. Noor heeft het paardrijden ook weer opgepakt. Voor mij was het paardrijden weer wennen. Het paard waar ik op moest rijden is nieuw bij de manege, het bleek achteraf om een afgedankt race paard te gaan, die ook nog niet helemaal gewend is aan de gewoontes van de manege. Dat was geen succes, het opsteigen was al lastig omdat hij niet stil bleef staan. Gelukkig kreeg ik de kans om te wisselen met een rustiger exemplaar. Nu heb ik flinke spierpijn. Aanstaand weekend gaan Gerhard, Noor en ik een buitenrit maken met Nederlandse vrienden.
Volgende week woensdag heeft Noor een hockeystage bij de hockeyclub van Grenoble.
Met Jetske gaat het goed, ze heeft het druk met haar stage op een VWO afdeling. Voor het eerst voor de klas, lange en vermoeiende dagen. Sinds kort woont ze samen met haar vriend Stephan en zullen ze per 1 december samen een nieuw appartement betrekken. De studentikoze onderkomens beginnen een beetje te irriteren met hun puinhoop, herrie en weinig privacy. Nog een half jaartje en het studentenleventje zit erop voor hun beiden.
Adriaan is aan de beterende hand, woont in een mooi huisje in Middelburg en is goed en positief bezig.
De 2 de week van de kerstvakantie komen ze gelukkig richting ons. Daar verheug ik me erg op !