dinsdag 11 mei 2010

Schooluitstapje van Noor.


Er is voor mij genoeg te doen. Zo werd ik gevraagd om mee te gaan met de "field trip with the art classes" als begeleider naar het museum in Grenoble afgelopen vrijdag. Echt iets voor mij! De vaste collectie van moderne kunst ken ik uit mijn hoofd, de tijdelijke tentoonstelling is altijd leuk om te zien.
Aangezien er nu elke vrijdag stakingen zijn van de bussen en trams en het me de auto problematisch verplaatsen is vanwege files en het lastige parkeren in het centrum van Grenoble, besloot ik maar op mijn fiets te gaan. Grenoble staat erom bekend een fiets stad te zijn met echte fietspaden. Die zijn er zeker met name langs de Isere en de Drac, maar af en toe stopt plotseling het fietspad in het centrum en moet je begeven op drukke straten en bruggen, best gevaarlijk en dus uitkijken geblazen! Sinds kort heb ik een kilometer teller op mijn fiets, nu al meer dan 200 km er op staan ! Het tikt behoorlijk door mijn dagelijkse ritjes met de honden.
Het was leuk om met de kinderen op stap te zijn geweest. Met opdrachten gingen zij het museum bekijken. Ze, het Internationale gezelschap wat Amerikaans ( echt geen mooi Engels) met elkaar spreekt, waren gezellig, niet luidruchtig, serieus en zelfs leergierig bezig. Aan het Internationale gezelschap wen je snel maar toch als een Franse dame vraagt aan twee kinderen waar komen jullie vandaan ?; Korea en Nieuw Zeeland, is dit voor deze dame geen alledaags publiek, zo haar reactie te vernemen.
Alle foto's:
http://www.slide.com/r/ANwsCL6L7z-k55zxsxkWEvsO4FGWQg1w?previous_view=lt_embedded_url