donderdag 28 april 2011

Een leuk vooruitzicht !

Het duurt nog even maar toch een super leuk vooruitzicht. Samen met mijn vriendin ga ik eind September naar Zwitserland voor een mixed media workshop van de meest bekende mixed media kunstenaressen van Frankrijk!!!.
Een welkome afleiding omdat Jurren in Augustus terug naar Nederland gaat om Delft onveilig te maken en de technische universiteit aan te doen. Tenminste als hij voor zijn A.P. examens slaagt (Advanced Placement exams) Het standaard diploma van de Amerikaanse school geeft geen toegang tot een Nederlandse universiteit, wel met deze "advanced placement" examens. Voor Jurren; 9 mei Physics B. (Natuurkunde), 10 mei Comparative Government & Politics (Geschiedenis etc.), 19 mei Calculus AB ( wiskunde),20 mei Physics C- Mechanics ( Natuurkunde en Mechanica). Hij is de enige die deze A.P. examens doet naast alle ander vakken ! Zelfs voor Frans doet hij een DELF ( zonder t!) examen voor zijn hoge niveau van het Frans ! (http://www.europeesplatform.nl/sf.mcgi?393) Hij heeft les van een Fransman natuurlijk die zijn leerlingen meer dan goed weet te stimuleren. Ik hoor regelmatig de geweldige verhalen van Jurren. Net als van zijn geschiedenis lerares, als Jurren zich ergens voor interesseert zijn zijn hersenen een spons.....
De studie keuze voor hem was dan ook geen sinecure ! Sterrenkunde, technische natuurkunde, geschiedenis, zelfs Frans en uiteindelijk werktuigbouwkunde als keuze op het allerlaatste moment. Vanuit het buitenland je willen inschrijven bij een Nederlandse universiteit is niet te vergelijken vanuit Nederland. Jurren heeft zelfs een Nederlandse taal vaardigheids examen moeten doen en dan nog de rest, een stapel papierwerk om in te leveren voor 1 April al!!!!
We zullen zien, on verra, hoe alles zal verlopen !!!
Eindelijk een briljante foto van Jurren. Hij wil niet graag op een foto !