maandag 1 maart 2010

Noor bij Jetske in Utrecht.


Het was dus "loei" gezellig voor Noor samen met Jetske in Utrecht. Natuurlijk geweldig om een grote oudere zus te hebben in Nederland. Jouw voorbeeld en dus toekomstbeeld, heel veel leuke dingen samen doen, zusjes onder elkaar, geen ouders in de buurt, even terug in het vaderland. Gewoon Nederlands kunnen spreken en geen Engels of Frans, het is even omschakelen en wennen maar heel vertrouwd, een 3D film in het Nederlands ondertiteld, mensen om je heen die ook lang zijn en goede Nederlandse koppen hebben, drop, de HEMA, Nederlandse boeken en tijdschriften. Weer thuis komend bij ons is het ook weer omschakelen, even is er sprake van heimwee. Maar na een dag op school in Grenoble is het weer als vanouds tussen allemaal expat kinderen in het zelfde schuitje.
Het besluit van zowel Jurren als Noor is duidelijk; terug gaan naar het vaderland om daar hun vervolg studie te doen.

Primavera ? Non de plus en plus froid, temps hivernal !


Pril is mooi !

De eerste primula's. Ook wel "primavera" van lente genoemd.


Maar toch wil het maar niet echt voorjaar worden bij ons! Af en toe hebben we een mooie zonnige dag, dan is het een genoegen om buiten te zijn. Genieten van de eerste primula's, de eerste vlinders, insekten die in de zon liggen, mijn honden in de zon om hun natte vacht te laten drogen. Afgelopen zaterdag was het 17 graden, maar het stormde verschrikkelijk. De golfen stonden in ons zwembad. Met name de westkust van Frankrijk, Bretagne hadden forse schade o.a.overstromingen door deze storm.
Het is nu overdag 7 graden en het zal de komende dagen weer winters worden. Min 6 's nachts en overdag 3 graden met wat verdwaalde sneeuwvlokken. Voor mij duurt deze winter te lang, ik verlang naar het voorjaar. Naar bloemknoppen die op uitbarsten staan, de natuur die weer wakker wordt !