dinsdag 5 januari 2010

De beste wensen voor 2010 in goede gezondheid !Mijn beide dochters in de leer in mijn atelier.


Gezellig druk waren de afgelopen weken. Jetske op bezoek en Lennart een vriend van
Jurren. Helaas was het weer uitermate slecht. Veel regen en hoge temperaturen, daardoor ook slechte sneeuw op de pistes. Weinig kunnen skiën.
Oud en Nieuw was gezellig, de kinderen waren met elkaar weer veel bordspellen aan het doen.
Ook dit jaar weer oliebollen en appelbeignets gebakken met verse gist. Olie-bollen mixen kennen ze hier niet. Dit jaar waren ze een stuk beter gelukt, niet zoals vorig jaar sompige vette meelballen.
Afgelopen zaterdag konden we eindelijk skiën in Chamrousse. Er was verse sneeuw gevallen en het weerbericht zag er goed uit voor die dag. Halverwege de rit er naar toe werd de weg steeds besneeuwder. Bijna elke auto deed zijn sneeuwkettingen om. Uiteindelijk hebben wij dat ook maar gedaan ondanks het feit dat we winterbanden hebben.
Toen we na een lange en langzame rit eindelijk bovenkwamen op 1750 meter, scheen de zon, beneden, boven Grenoble was de lucht pikzwart. Er waren goede en vrij makkelijk pistes, echter het was steenkoud met temperaturen van min 11 tot op de top min 30.
De beide jongens, Jurren en Lennart waren op een snowboard. Lennart blijkt een zeer snelle & goede leerling te zijn. Wij de dames, Jetske, Noor en ik op onze gewone vertrouwde skies. Skiën is net als zwemmen en fietsen, iets wat je nooit verleerd. Zeker met de tegenwoordige skies gaat het skiën super makkelijk. Wat een verschil met 30 jaar geleden op Alpine skies van bijna 2 meter lang.
Aan het einde van de dag naar beneden gereden wederom met sneeuwkettingen. Toen de weg weer goed begaanbaar was, de kettingen laten afhalen door Jetske. Dit ging vrij lastig omdat ze vast gevroren waren. Toch handig zo'n handige dochter.
Dat het verwijderen van sneeuwkettingen niet altijd zonder gevaar gaan, bleek uit het feit dat er 2 mensen in het gras zaten. Wat bleek nu, zij waren beide uitgestapt om hun sneeuwkettingen te verwijderen, vervolgens gleed hun (leeg dus) auto het ravijn in ! Hoe ze dat in vredesnaam voor elkaar hebben gekregen, geen handrem erop ?, komt mij vreemd voor, eigenlijk ongelofelijk stom !
Wij arriveerden gelukkig heelhuids zonder schade thuis, weliswaar na weer veel oponthoud en files. De Vercors is toch veel sneller en makkelijker te bereiken voor ons. Daar ligt nu sinds maandag genoeg sneeuw.
De volgende dag zijn onze gasten vertrokken. Ik heb vervolgens het huis "ont-Kerst", ben het dan altijd helemaal beu met al die Kerst kitch-troep. Puinruimen en andere achterstallige zaken gedaan, eigenlijk tot vandaag daarmee bezig geweest. Nu heb ik weer tijd om een beetje bij te komen. Inmiddels is het bij ons in het dorp ook besneeuwd en dus winters.