donderdag 16 september 2010

Tikkop ik kijk er naar uit !


Gisteravond was Adriaan van Dis bij Pauw & Witteman om zijn nieuwe boek te presenteren!
Voor het bekijken van deze uitzending klik op onderstaande link.
http://www.adriaanvandis.nl/result_nieuws.asp?Id=1575

Internationaal feestje achter ons huis.
Gerhard zijn grote wens vervuld, een overhemd uit Afrika, in dit geval uit Guinee, ook nog eens voor een goed doel.Voor de derde keer maakten wij dit Internationale feestje mee. Achter ons huis is een parkje, pleintje waar regelmatig evenementen zijn. Elk jaar is er het feest van de kaas met onder andere de bekende Bleu de Sassenage. Een heerlijke milde blauwe schimmelkaas die niet zo scherp is als bijvoorbeeld Roquefort.
Zondag was er een feest voor alle verschillende nationaliteiten die woonachtig zijn in Sassenage. Veel Portugezen,Spanjaarden, Polen, mensen uit Guinee, Russen, Algerijnen allen met zang, dans en hun traditionele lekkerheden. Wij ontbraken met onze nationale produkten en een klompendansje !

Les tourbières de l'Herretang ?.

Afgelopen zondag gewandeld in de Chartreuse vlakbij Saint-Laurent-du-Pont, eerst langs een stroompje daarna wilden we "les Tourbières de l'Herretang", een moeras met een diversiteit aan bijzondere bloemen,insecten en vogels bezoeken ( zie link evt. te vertalen door google translate). Helaas zijn honden er niet welkom ! Heel jammer maar ze genoten onder meer wel van het verkoelende stroompje.

http://avenir.38.free.fr/Tourbieres-de-lHerr.html

Wat een ellende in het voor ons perfecte en mooie land.