donderdag 19 mei 2016

Mon séjour temporaire en France


Vorige week enige dagen op bezoek geweest bij mijn art & soul maatje Anja. Mijn vriendin die nog steeds woont in mijn voormalige woonplaats Sassenage bij Grenoble in Frankrijk. Samen het museum van Grenoble bezocht met een tijdelijke expositie van Christina Iglesias, met installaties, sculpturen al of niet geïnspireerd door de natuur.

De schaduw partijen veroorzaakt door de sculpturen vond ik prachtig.

Ik voel me als een vis in het water in dit museum...ging regelmatig mee met de art classes van de school van mijn kinderen.







Het musée de Grenoble is een bijzonder mooi architectonisch ontwerp met prachtige licht en water partijen, buiten is er een prachtige beeldentuin.


Vanwege Pinksteren hing er een immens groot en devoot schilderij van El Greco genaamd "La pentecôte van El Greco  in bruikleen van het del Prado museum.


El Greco heeft zich zelf geportretteerd in het bovenstaande schilderij, opmerkelijk is dat hij als enige naar de toeschouwer kijkt.

Het museum heeft o.a. een prachtige afdeling met moderne kunst, mijn favorieten zijn het bovenstaande schilderij van Chagall en het onderstaande van van Dongen.



Grenoble is een mooie internationale stad met vele wetenschappelijke instituten, laboratoria en universiteiten.

Door mijn vriendin weer enorm gestimuleerd en geïnspireerd om collages en portretten te maken. Zo kunnen we makkelijk een hele dag plus avond bezig zijn, we vullen elkaar goed aan en leren veel van elkaar. Toen ik nog in Sassenage woonde kwamen we elke vrijdagmiddag samen bij mij thuis om te experimenteren met nieuwe schilder, teken en monoprint technieken.   
Haar prachtige blog is te bekijken op: http://scrapitch.over-blog.com






Natuurlijk genoten van het prachtige landschap, de vallei waar ik elke dag met mijn hondjes wandelde, fietste en samen paard reed met mijn vriendin. Hier de rivier de Isère met op de achtergrond besneeuwde berg toppen van het massief de Belladonne. De bergen zijn zo overweldigend aanwezig, dat ben ik niet meer gewend na 4 jaar woonachtig in Nederland.

Aan de ene kant van de vallei het massief van de Vercors.

Aan de andere kant het massief van de Chartreuse.

We hebben samen genoten van de natuur, het samen creëren en de over heerlijke maaltijden van haar man Rob !


Net de periode met velden vol met uitbundig bloeiende klaprozen.





En niet te vergeten de bloeiende en de sterk geparfumeerde Acacia-bomen.

Al met al "memory lane" en het grote verlangen om ooit terug te keren naar "ma vie en France"