donderdag 21 mei 2009

Protea's en meer.


Voor mij genieten die mooie Zuid-Afrikaanse Protea's.

De afgelopen week was het al tropisch warm hier met plus 30 graden. Voor het eerst gezwommen in ons zwembad met Noor en Gerhard en nu een dagelijkse bezigheid. Verkoelend en zo hoop ik ook nog van mijn slappe buikspieren af te komen.
Klinkt allemaal luxe en leuk zo'n zwembad, maar het is veel werk om het water helder en schoon te houden. Na de winter het water met groene bagger verwijderd en alles schoon gemaakt. De juiste hoeveelheden hoeveelheden chloor toevoegen, elke week de ph zuurgraad controleren en elke dag de insekten en bladeren verwijderen met een schepnet. Onze Zuid Afrikaanse "kreepy krauly" bodem stofzuiger werkt hier niet echt optimaal, dat ligt aan de Franse pomp. In Zuid-Afrika hebben ze toch meer verstand van zwembaden.

De tijd gaat snel, nog 6 weken en de grote vakantie breekt aan. De maanden juli en augustus schoolvakantie. Maar net zoals in Nederland zijn de laatste weken op school nog druk met allerlei buitenschoolse activiteiten..
Jurren heeft volgende week een beroeps-oriënterende stage van een week bij het werk van Gerhard, ontzettend leuk. Daarna een uitstapje naar de CERN in Genève, de wereld beroemde deeltjesversneller, echt iets voor hem. Het schoolreisje naar Londen gaat niet door vanwege te weinig deelname en het feit dat de vele Mexicaantjes niet meer op tijd een visum konden krijgen !!! Knullig..... dus.
Morgen weer paardrijden voor mij en dat is altijd weer leuk en spannend. Heb al paardgereden in de rivier en vorige week bleef ik zitten nadat mijn paard schrok van iets en steigerde en bijna terecht kwam in een sloot. Gerhard gaat beginnen met paardrijlessen om daarna samen met mij gezellig te gaan paardrijden in de Vercors en in de vallei.
http://public.web.cern.ch/public/
http://www.riotintoalcan.com/