zondag 14 juni 2009

Fête de la nature.


Vandaag was het in Sassenage het "feest van de natuur" met als thema dit jaar composteren, zonne- en geothermische energiebronnen. Het composteren is Gerhard zijn werkje hier. Een warme hoeveelheid tuin en groente afval en later vruchtbare aarde om weer in de tuin te gebruiken. Verder exposities van scholen over natuur, een biologische slakken kweker, biologische kaas boer met brood, de plaatselijke "societe mycologique " oftewel de plaatselijke paddenstoelen club met wekelijkse paddenstoelen wandelingen met als doel samen paddenstoelen te determineren. Verder Pascal Filuzeau met zijn truffel speurhondje Pépito, truffels van de Gresivaudan en zijn truffelboter. Een adresje in Sassenage gevonden voor biologische groenten. Steeds meer biologische en ecologische producten worden door ons genuttigd. In het park een hoop vertier voor de kinderen zoals knutselen met afval zoals yoghurt bakjes tot eierdozen, poney rijden, een spannend fiets parcours en niet te vergeten een eet en drink tent en leuke live band met Franse chansons. Dit alles was in het "parc de l'ovalie". Het park van het dorp met speeltuintje, grote visvijver, restaurantje en mini golf. Door de week veel senioren die aan het vissen zijn van de plaatselijke visclub met eigen clubhuis en jeu de boulende mannen. Franser kan bijna niet. Ik doe wel eens een rondje daar met mijn honden.
Volgende week is het festival van de muziek er. Altijd gezellig om deze dorpse activiteiten te bezoeken.
De komende week hebben de kinderen examens en een open dag waar Jurren presentaties moet houden en Noor meedoet aan een toneelstuk. Daarna vakantie met deze keer het absolute record van 10 weken!



Pascal, passionné par la truffe, heureux de sa découverte d'or noir avec son fidèle compagnon Pépito. http://stitruffes.free.fr/Syndicat%20des%20trufficulteurs%20de%20l%27Is%E8re%20NOUVEAU/photos/principal.html