zondag 13 februari 2011

Esdoorn siroop.


Gerhard is vandaag weer vertrokken op zakenreis. Deze keer weer naar Montreal om zijn project af te sluiten. Makkelijker en aangenamer dan een reisje naar Kameroen, geen anti malaria pillen, anti insectensprays en vaccinaties nodig. Geen extreme vochtige onaangename hitte, armoedige taferelen en niet te vergeten de lief zwaaiende dames voor het hotel. Een stuk kouder zal het in Montreal zijn, 2 weken geleden was het er nog min 30 !!
Gerhard deze keer met een boodschappenlijste op stap; op Schiphol Nederlandse boeken, Amsterdamse mok etc. Daarna in Montreal esdoorn siroop ( maple syrop, sirop d'erable) en broeken voor Gerhard, geheel voor zijn 1,96 m lengte beschikbaar, dat is in Frankrijk niet voor handen met die kleine iele mannetjes.....!
Het paardrijden zaterdag was relaxed. Mijn paardje Jass is rustig, wel eigenwijs volgens Christine. Helaas is ze niet te koop; eigenaresse ziet Jass als haar " bébé et son cœur".
Zaterdag voor het eerst Zeeuwse mosselen gegeten in plaats van Franse of Zuid Afrikaanse, de laatste zijn een stuk groter, blanker helaas minder lekker. "Moules" op mijn manier bereid met wortel, prei, selderij en een flinke scheut droge witte wijn. Als voorgerecht hadden we heerlijke sushi van nota bene Picard, een diepvries winkel, die eruit ziet als een steriel laboratorium. Enigszins argwanend heb ik ze uitgeprobeerd en waren ze eigenlijk boven verwachting smaakvol! Het aanbod in de winkel is verrassend, veel biologische produkten en de meest extravagante delicatessen.
Vergeet bijna ik te vertellen dat Noor, Jurren en ik een afspraak hadden bij een huidarts om al onze moedervlekken, grain de beauté in het Frans, te laten inspecteren. Helaas moet Jurren,( hij weer !) er eentje laten verwijderen in april.