maandag 7 januari 2008

c.s.w. de school van Jurren en Jetske.

CSW Middelburg blinkt uit met vwo

De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) in Middelburg heeft de beste vwo-afdeling van Nederland.
Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de schoolprestaties dat dagblad Trouw afgelopen weekend publiceerde. Het onderzoek richtte zich op 497 vwo's in heel Nederland en is gebaseerd op cijfers van de onderwijsinspectie over het schooljaar 2005/2006. Er is onder meer gekeken naar het gemiddelde examencijfer, het aantal zittenblijvers en het aantal scholieren dat zonder vertraging zijn diploma haalt.

De CSW blinkt overigens niet alleen uit met het vwo. De school staat in het lijstje van beste havo's op een gedeelde tweede plaats, net achter het Calvijn College. Directeur Benedict Hamans van de havo/vwo-vestiging van de CSW in Middelburg is verguld met zo'n mooi rapport. ,,Een sportploeg die met goud en brons thuiskomt, daar kun je niet anders dan tevreden mee zijn", reageert hij.

De schooldirecteur schat dat de CSW al zeker zeven jaar in de top van de ranglijst van scholen staat. Toch was hij dit weekend opnieuw verrast. ,,Nee, je raakt er niet aan gewend om bovenaan te staan. Dit leidt iedere keer weer tot enthousiasme, ook bij de docenten. Vorig jaar de beste havo, dit jaar het beste vwo: dat vervult ons gewoon met trots." Hamans refereert aan de onderwijsinspectie, die tegenwoordig ook een oordeel geeft. ,,Uit de kwaliteitskaart van de inspectie blijkt dat de cijfers van onze schoolexamens nét iets lager liggen dan het centraal landelijk examen." Dat bewijst volgens hem dat de school niet toegeeft aan de verleiding om de schoolexamens net iets makkelijker te maken, waarmee je het slagingspercentage verhoogt. ,,Wij leggen de lat vrij hoog en vragen veel van onze leerlingen. Dat leidt tot ons succes."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten