zondag 30 augustus 2015

Een zomerdag....

De prachtige locatie voorstelling " Een zomerdag" van het Zeeland Nazomer Festival gezien vorige week samen met mijn vriendin. Het was magisch met een gigantische stortbui die net op tijd stopte zodat de voorstelling door kon gaan. De zon kwam daarna te voorschijn met prachtige luchten, een regenboog, een prachtige zonsondergang, de maan die ging schijnen, wind, golven, grote boten voeren voorbij, de kust van België was goed te zien... mooie teksten in een omgeving zo bijzonder, alle elementen waren aanwezig !


Bij het verzamel punt het polderhuis in Westkapelle knapte het weer ziende ogen op, na een werkelijke gigantische stortbui onderweg van Middelburg naar Westkapelle.


Bijna mysterieus... deze opklaringen...

Op weg naar de locatie kwam er een prachtige regenboog te voorschijn.

Bij aanvang van de voorstelling een prachtige zonsondergang op zee.


Prachtige luchten.

De maan ging schijnen en verlichtte de zee.

De reddingsboot voer uit maar qua timing klopte dit niet...de voorstelling was een "try out"..?
Volgende week naar de locatie voorstelling Saul van het Zeeland Nazomer Festival.

Een Zomerdag.

Een Zomerdag gaat over een jonge man en zijn jonge vrouw die de drukte van de stad zijn ontvlucht. Zij hopen aan zee tot rust te komen. Maar de man kan zijn rusteloosheid niet bedwingen en kiest steeds vaker voor de stilte van de zee, die hij in een gammel bootje verkent. Op een dag komt hij niet meer thuis. Is hij verdronken of heeft hij zelfmoord gepleegd? Deze vraag houdt de vrouw voor de rest van haar leven gevangen. Ze blijft herinneringen ophalen aan die fatale dag. Het grote verdriet wil maar niet kleiner worden. Haar jeugdvriendin was toentertijd op bezoek. Zij is er nu weer.  
In Een Zomerdag lopen de personages van toen en nu als vanzelfsprekend door elkaar heen, waardoor het verglijden van de tijd minutieus wordt beschreven. Regisseur Ilmer Rozendaal is als theatermaker benieuwd naar de werking van tijd. Vandaar haar keuze voor Een Zomerdag waarin heden en verleden, verlangen en herinnering elkaar voortdurend afwisselen. 
De Noor Jon Fosse is één van de meest fascinerende toneelschrijvers van deze tijd. De toeschouwer kan zijn stukken beleven als een meditatie waarbij je diep van binnen de tragische schoonheid van het leven ervaart. Live muziek van gitarist Joram Tornij zal die sfeer nog versterken.  

1 opmerking:

  1. die avond was de maan extremely helder...MAM schreef er ook over en maakte prachtige foto's met haar sterrenkijker....apart zeg om zo'n scene bij te wonen op het strand. Lokatie en thema...ik begrijp waarom het je zo aangreep. een ervaring rijker in een proces....

    BeantwoordenVerwijderen