zaterdag 7 februari 2015

Fondation Louis Vuitton.

Zondag de Fondation Louis Vuitton bezocht. Makkelijk en snel te bereiken met de metro en met een navette vanaf de Arc de Triomphe rechtstreeks naar Bois de Boulogne waar het nieuwe museum sinds oktober zijn deuren heeft geopend.
Ik was zeer onder de indruk van het gebouw, ontworpen door Frank Owen Gehry. Het gebouw lijkt net op een vlaggen schip ..... Heel veel glas en metaal is gebruikt wat zorgt voor indrukwekkende transparantie. 
Naast de prachtige maquettes van de architect andere exposities.
Prachtige grote "wolken" van Sigmar Polke.

Enige prachtige werken van Albert Giacometti.

Het meest was ik onder indruk van Olafur Eliasson met zijn expositie "contact".
Nog nooit zoiets verrassends mee gemaakt !!  Olafur is opgegroeid in IJsland, heeft zijn kunst opleiding in Kopenhagen gedaan.  Een meer dan prachtige expo, in relatie met techniek en fenomenen zoals licht, water, spiegels en schaduwen.
Spannend in het donker, soms zag ik niks meer, tastte in het donker, dan weer werd ik verrast door prachtige licht installaties !!  Betoverend mooi !
Selfie..."Inside the horizon"

http://www.olafureliasson.net
http://www.fondationlouisvuitton.fr/actualites.html

2 opmerkingen:

  1. Ja .. een opmerking van mij, il kwam op uw blog "par le biais de Anja". Ik ben belgis maar ik woon tegen Parijs sinds meer dans 50 jaaren !!! Mij vlaams is te verzien... maar het is met "bonheur" dat ik komunikeer !!!! J'attends une bonne occasion pour aller voir ce musée aérien. Het best vor U. Albine

    BeantwoordenVerwijderen