woensdag 1 december 2010

In de ban van de winter.Nu kwam eindelijk het weerbericht uit, sneeuw en niet zo'n beetje maar zo'n 20 cm !
Prachtig die sneeuw ! Niet voor Gerhard, die was gisteren voor een dagje in Rotterdam voor zijn werk en zou nog dezelfde avond terugkomen naar huis. Echter door het slechte weer werd zijn vlucht geannuleerd. In eerste instantie zonder tandenborstel, scheerapparaat en pyjama maar alles is te regelen natuurlijk. Toen is hij maar in een hotel gedoken op Schiphol. Vandaag een lange en saaie dag van wachten voor hem in de business lounche. Wel nog 2 Hema rookworsten, tijdschrift en boek gescoord voor ons. Zijn vlucht van vandaag om 13 uur werd uiteindelijk 15.30 uur. Dit verbaasde mij, omdat het vliegveld van Genève was gesloten vanmiddag en Lyon ook even bleek later. Op winterbanden gelukkig kwam hij weer veilig en toch nog keurig op tijd thuis voor onze eerste Franse "choucroûte", zuurkool met casselerrib. In de Alsace eten ze ook graag zuurkool met allerlei varkenspoten en vette worsten.
Noor had vanmiddag heerlijk met sneeuw allerlei sculpturen gemaakt met een Amerikaans vriendinnetje in onze tuin. De honden waren behalve door het dolle heen buiten en weer ouderwets versierd met giga sneeuwballen ( doorsnee max. 15 cm.!) in hun vacht. Moeilijk te verwijderen, dus het was voornamelijk ontdooien in huis met alle gevolgen van dien.
Gerhard is tot vrijdag nog thuis. Daarna gaat hij de zomer opzoeken in Nieuw - Zeeland en Australië met nota bene British airways !. Geen Hollandse huisjes en miles, wel meer horizontale Engelse bedden in de business class. Toch wel te begrijpen als je twee nachten moet doorbrengen in een vliegtuig.
Ook geen Sinterklaas dit jaar voor ons zonder Gerhard en na twee verjaardagen in November van Jurren en Noor. Ze weten al amper wat ze moeten vragen voor hun verjaardag, laat staan voor Sinterklaas; "shame", een luxe probleem. Gedichten en surprises maken is het leukste voor mij maar voor hen.....?
Jurren was trouwens maandag jarig en werd 17 jaar. Naast een lange schooldag, was het een een appeltaart dag met lekkere leverworst ( foie gras) en biefstukje (eendenborst). Vrijdagavond had hij zijn klas uitgenodigd, zijn Internationale "harem", immers hij is nog steeds de enige jongen in zijn klas met 5 meisjes.
Geen Gerhard als Sinterklaas voor de Nederlandse vereniging dit jaar, gelukkig heeft hij een zeer goeie vervanger !
Dinsdag 7 december komt Adriaan bij ons langs voor een week, daar kijk ik heel erg naar uit ! Het is niet altijd zo eenvoudig om ook nog eens moeder op afstand te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten