donderdag 22 april 2010

Nederland.


Ons oude huis in Middelburg.
Ik ben graag in Nederland, natuurlijk om mijn kinderen Jetske, Adriaan, mijn ouders en schoonouders te zien. Omdat ik mijn twee oudste kinderen gemiddeld maar eens in de drie maanden zie, probeer ik mijn afwezigheid te compenseren, door zoveel mogelijk leuke dingen met ze te doen als ik er wel ben.
Mijn ouders van 81 respectievelijk 82 jaar hebben ook zo hun aandacht nodig zeker door mijn vader zijn gezondheid, mijn moeder heeft het er erg druk mee. Ik zou ze graag wat meer willen helpen en steunen. Zou ze het liefst in mijn buurt hebben, helaas niet eenvoudig te realiseren als je 1200 kilometer verderop woont.
Tijdens mijn verblijf in Nederland geniet ik van de verre horizon, de ruimte om me heen, geen bergen die de horizon belemmeren. De zee en het strand, de geluiden van meeuwen en scholeksters, het speciale licht in Domburg, waar ik ooit met veel plezier meer dan 10 jaar heb gewoond. Middelburg met zijn mooie oude huizen, ons mooie voormalige huis in het centrum. Op de markt veel terrasjes waar je heerlijk mensen kunt bekijken, zo bemerk ik ook dat er nog steeds dezelfde mensen rondlopen, staat de tijd stil? Genieten van die prachtige bloemenkraam op de Markt, mijn boeken-walhalla de Drukkerij, heerlijk de zoute haring met uitjes, mijn Deense kleding winkel met de stijl en kleuren die me goed staan, de gezelligheid van de Mug en natuurlijk het gezellig bijkletsen met mijn vriendinnen.
Nederland is toch echt gezelliger en knusser dan Frankrijk. Natuurlijk romantiseer ik ons verleden Middelburgs bestaan, zo gaat dat blijkbaar.
"Heimwee" heb ik absoluut niet, natuurlijk komt dat ook omdat ik regelmatig in Nederland verblijf.
Maar mijn "thuis" en zo voelt dat ook echt is Sassenage, waar ik me zeer goed vermaak en geniet van ons Franse leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten