zondag 26 april 2009

Zuid Afrika weer in het nieuws......

Afgelopen week waren er verkiezingen in Zuid-Afrika. Mijn Zuid-Afrikaanse vrienden moesten vooral lang wachten om hun stem uit te brengen.
Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) kreeg 65,9 procent van de stemmen. De partij beschikt voor het eerst sinds 1994 niet meer over een tweederdemeerderheid in het parlement.
De aanhangers van de gedoodverfde winnaar, Jacob Zuma, waren echter niet akkoord met het tellen van de stemmen via computerscans en eisten gisteren telling met de hand.
Met 264 van de 400 zetels in het parlement heeft de vroegere verzetsbeweging van Nelson Mandela echter niet de nagestreefde tweederdemeerderheid, aldus de onafhankelijke kiescommissie. Dat het nieuwe parlement Zuma tot president zal kiezen, staat niettemin buiten kijf.

Bram Vermeulen, voormalig correspondent van NRC Handelsblad voor zuidelijk Afrika, werd uitgeroepen in december tot journalist van het Jaar 2008. Hij heeft nu een boek geschreven over Zuid-Afrika, "help ik ben blank geworden ". Onlangs was hij te zien op de Nederlandse televisie.

http://www.hum.uva.nl/actueel/agenda.cfm/433EBE80-1321-B0BE-68FCF4D1C641A396

Geen opmerkingen:

Een reactie posten